Já jsem asi už dneska totální dřevák :-(
O co jde. Mikrotik, do kterého je připojený VDSL modem a ze střechy UTP z bezdrátu. VDSL modem je v režimu bridge, takže PPPoE vytáčí Mikrotik. Do dalšího portu je připojený kabel ze střechy, kde je LGHčko také jako bridge, takže koncová IP adresa je také na Mikrotiku. Primární linka je VDSL, WiFina je záloha.
Nejjednodušší řešení je nastavit Distance u výchozí brány, což funguje. Pokud UKčka překopnou telefonní kabel (na nedaleké parcele probíhají bourací práce kdy se demoluje velká budova, skrz kterou bohužel vede telefonní kabel. Překopnpout se jim to daří tak 3x do týdne) tak se brána překlopí na WiFinu. To je v pohodě, to funguje.
Ale je tu nový požadavek. Je potřeba, aby bylo možné se dostat na server za Mikrotikem z obou směrů (samozřejmě v době, kdy obě připojení fungují). Na Linuxu k tomuto účelu běžně používám dvě routovací tabulky, na Mikrotiku by to mělo být podobné. Ale ať dělám co dělám, výsledek se limitně blíží nule. Už mám v hlavě fakt vymeteno a proto se ptám:
Má někdo podobnou případně stejnou, FUNKČNÍ konfiguraci a byl by ochoten sem pastnout config???
Přísahám a slibuju, že ho budu potom všude chválit ;-)
Předem díky.