fox17 Ahojte, viete mi poradiť v čom by bol problém so scriptom (WiKi Mikrotik) na NO-IP. Podľa návodu som to urobil, v LOG to vypisuje ako sa opakuje. Na webe NO-IP sa ip adresa neukáže. Dík.
deejaysyky ahoj mozem ti poradit len takto no ale mam to odskusane https://www.youtube.com/watch?v=twdE_UT9LAM a funguje to
fox17 Ahojte. Mám teraz zaujímavý problém. Router so skriptom mi aktualizuje verejnú dynamickú adresu (no-IP.). Ak mám mobil, počítač pripojený do internetu cez mobilnú dátovú sieť tak bez problémov sa na router a iné služby dostanem. Ale z domáceho pripojenia na internet dokonca aj požiadaní aktuálnej ip adresy sa na router a ostatne služby nedostanem. Viete mi poradiť prečo? Ďakujem. Firewall na mikrotiku mám len ten všeobecný (základný) ktorý tam je prednastavenú. Doplnil som iba pravidlo aby som sa mohol aj na mikrotik z vonku dostať.
mirek_k Tohle se tu řeší každý týden. Pokud jsi ve vnitřní síti, je třeba volat interní IP adresu zařízení. Pokud to takto není možné, je třeba routeru sdělit, že má vlastně požadavek vrátit dovnitř. Hledej "hairpin nat mikrotik"