Vezmu to trochu ze široka, mám RB433AH s kartou MikroTik R52n-M, která se do 31.12.2017 používal normálně pro připojení k internetu na 5GHz. 1.1.2018 jsme zjistil, že spoj nefunguje a v pásmu 5GHz nevidím prakticky žádný vysilač i když běžně jich vidím min desítku.
Říkal jsem si nateklo do toho nebo odešla karta. No nenateklo. kamarád přišel s jinou RB 433AH, také s MikroTik R52n-M, kupovali jste to přibližně ve stejné době, ale ta jeho ležela ve skříní. Připojili a stejný výsledek na 5GHz nic nebo max jeden vysilač na 2GHz je par vysílačů vidět i na 5GB anténu.
OK odešla anténa, sice nevím co by na JC-219 od Jirouse mohlo odejit, ale možné je vše. Vezmu obě RB433AH a jdeme ke kamarádovy, který má jinou anténu a k ní RB333 na funkčním spoji. Pokud připojím, k jeho funkční anténě libovolnou z dvojce RB433AH a jejich R52n-M a dám Scan na 5GHz A 20MHz zobrazí to místo cca 10 až 20 radii na 5GHz pouze jedno na 5500, podobně když dám Frequency usage je všude 0 pouze na 5500 0,4%.
Otázkou je co to sociální pracovnice jako je ?
Pochopím, že mohla odejít jedna R52n-M nebo jedna provozovaná RB433AH, sice je divné, že zrovna odešla na nový rok ale i takové věci se stávají, ale aby odešli dvě z toho jedna ležící ve skříni mi už přijde divné.
Původně v RB433 byl Mikrotik 6.35 a ted v obou je poslední 6.41.
V čem by mohl být problém ?