Zdravím,

máte nějaké zkušenosti s wifi od Aruby (HP). Řeším tam jeden problém a zatím jsem nepřišel na to co s tím.

V práci je máme cca 6 let, kdy jsme je nasadili a nebyla nutnost na to moc šahat. Co konkrétně je to za problém?

Cca teď od léta se objevil problém, že se APčka náhodně restartujou. V Aruba Instant je jenom hláška access point "MAC adress" is down. Restart vypadá jenom jako softwarovej protože switch nezaznamená výpadek linku. Jedinné co se v léte měnilo že se přidali ještě dvě APčka plus když se přihlásím do sso.arubanetworks.com tak mi tam svítí něco o vypršení licence. Ale úplně jsem nepochopil co by to mělo být za licenci.

Kouknu se jak nám běží dlouho ty naše... máme to letité kusy AP-93, AP-103 a AP-105, takže třeba se problém objevuje u nějakých novějších modelů které máte...

Naše jsou 103, 115, 205 a 215. Aktuálně celkem 39 ks v provozu. Jedna stará 105 je teď vypnutá protože pro ní není novej FW a nechce se připojit k ostatním.

Koukám,že my jich máme oproti vám malinko, máme 2 lokality v jedné 7 a v druhé 6 ks.

o 5 let později

Dovolím si oživit toto téma. Nemám s Arubou žádné zkušenosti, ale zákazník má síť s 10x AP typ 315 a někde vyhrabal ještě jeden kus, který chce přidat do konroleru. Zkoušel jsem ho do kontroleru přidat, ale to tlačítko + (add) je šedé a nejde otevřít. Že se tam zase musí dokoupit nějaká licence pro 11-té AP? Případně co to stojí a kde se dá koupit?
Díky

o měsíc později

Ahoj,

1. můžete mi prosím popostrčit - kde ap22 kupujete? Koukám že klasické wifinářské shopy HPE nevedou, leda czc/alza/....
  2. napájecí adaptér u toho koukám není
  3. je k tomu alespoň montážní panel na strop (koukal jsem že se prodává i zvlášť tak jsem v nejistotě)

Děkuji

Klasický VO mají - eD, AT. 100Mega zrovna nemá skladem, ale v nabídce jsou. Případně napsat produkťákovi, co je součást balení, ale na webu HP by to mělo být taky.

Prodává se to v krabici jako bundle s 12V zdrojem nebo v krabici bez zdroje. Rozdíl v ceně minimální. HW AP je stejný umí 48V PoE i 12V jack.
K krabici je 1ks plastový rámeček pro přišroubování na strop nebo 1ks klips na nacvaknutí na lištu kazetového stropu.

Děkuji
edit: objednáno eD

Nevíte jak (jakou zemi) použít k odblokování výkonu? V nějakém fw to omezili a dosah je slabší. Dřív to dosáhlo hezky na celou zahradu, nyní ne.

Máte někdo ponětí jak je to s reálnou spotřebou konkrétních modelů těch nových AX od Aruby? Třeba info z PoE switche? Před pár lety jsem si to srovnával s Unifi a tehdejší AC od Aruby žraly i násobky toho co Unifi a dost hřály (i v idle).

Nevím kolik žere unifi, ale násobně víc mi přijde divný. Mám aruba ap11d s 4eth žere 5W, ap12 žere 5.9W. Výkony na max dle normy. Mě to nepřijde tak strašný. Ano hřejí na povrchu, ale třeba je to lepším odvodem tepla od cpu, ono mikrotik ac2 taky není chladný. AX aruby jsem v ruce neměl.

dagus Díky za info. Unifi AC žerou s kratšími kabely i 2 W v idle, U6-Pro okolo 5 W. A i přestože mnohé mají kovový sokl, moc právě nehřejí. Když má člověk doma dvě AP tak to zas tak neřeší, ale když toho máš víc tak už je každý watt navíc znát...

Jasný, já řeším i na těch mých 3ks, protože to jede 24/7. Je fakt že vlažné jsou.

dagus I to je důvod proč zatím používám Unifi, kde je spotřeba nižší. A to i jejich kamery, spotřeba i pod 2 Watty na kameru je myslím dost dobrá.

jcltm ty 2 watty jsou s přísvitem? Měl jsem jejich první kusy s prvním nvr a to byla trága neskutečná.
        Hik kamera 8Mpixel má bez svitu 3-4W, 4M mám 2.5-3.2W to taky není tak šílený. Uvnitř jen ad karta, abych neživil NVR.

dagus Ano, s krátkým kabelem 2 W i s přísvitem. S tím co měli před lety se to nedá vůbec srovnat. Jako NVR můžeš mít pro pár kamer i CloudKey gen2+ co žere sotva 7 W i s HDD nebo UNVR co žere i s 18TB diskem WD Purple krásných 14 W na 230 V. Hik ani jiná pure čína mi přes práh nesmí, obzvlášť kamery...

📡 Telekomunikace.cz