Asi niekto neprecital spravne moj prispevok. To co napisal TTcko plati pret tych zvysnych 10% ale aj to je len o pocite....viac menej zvasty. 90% ludi ani nevie co je to 5G a 2G wifi atd...vsak ten kto ma klientov na optike si vie pozriet statistiku kolko a prenasaju a ake max spicky mali. Dneska ma drviva vacsina ludi vsetko na wifi, takze je to taky domaci shaper na max 50Mbit a co je na privode je uplne jedno....ale vsetci vieme jedno tajomstvo. Ci budeme mat optiku 1Gbit alebo optiku 20Mbit (za predpokladu normalnej stabilnej linky) tak stranky to bude tocit rovnako a to je to co ludia potrebuju.....
Aktualne nam v roznych lokalitach odisli 3 klienti - 1. klient mal od nas 50/6Mbit, zriadenie bolo zdarma, hw si nekupoval. Prenasal max 200GB mesacne a mal to za 19€. Vsetky zariadenia doma mal na wifi Aktualne ma uz od telekomu optiku, ja sa pytam....co z toho bude mat ? No vobec nic...je uplne jedno, ze ma teraz 300Mbit ked aj tak ma vsetko na wifi.....nech mi to dakto vyvrati. Aj za ten net plati to iste....jedine co tu hraje rolu je ta pocitovka pre tych ludi, ze ved mam optiku 300m ale platim to iste, a bude to chodit uplne tak isto....
Druhy klient to iste. Mal 40/6Mbit a prenasal max 150GB mesacne, niektore mesiace aj menej...ta ista situacia, ako bonus mu telekomak dal huawei gpon wifinu rovno do zelezneho racku, takze na wifi im to pojde horsie, ja som im wificku nalepil obojstrannou paskou na vonkajsok racku
Treti klient bol uplne najlepsi. Mal od nas net, stary pausal 16Mbit. Zrusil to ale nedal si telekom optiku ktoru ma pred dverami ale presiel na o2 LTE a na balkone ma antenu, len preto aby platil 10e mesacne....