U jakých domácích routerů jsou s IPv6 problémy? Na vaší přípojce to v pohodě rozchodil jak na UBNT tak na ASUSu. A s Mikrotikem není problém už vůbec.
to jsou úplně ty stejný, který dneska na wifi neuměj víc jak 50M :-) jak tu o nich pár ISP píše jako o své záchraně před optikou, páč člověk pak přece s takovým routerem nemá šanci poznat že má jenom 20Mbit :-) a proto nemá cenu nic lepšího poskytovat....
naštěstí se to hodně zlepšuje a nemáme problém vysvětlit, že se prostě vyplatí si nekoupit router, co stojí míň než měsíční paušál :-)
Uprimne nema cenu nic vyssie poskytovat, ja si za tym stojim. Vsetky tie optiky 300, 500 ci 1000M sa pouzivaju len ako argument na pretocenie zakaznika. Zakaznik bude doma stejne na obycajnej b/g/n wifi takze je to uplne k prdu....ale ries si svoje, u vas totiz vsetci klienti maju doma AC MESH wifi po celom baraku a kazdu minutu kontroluju speedtest ci im to po wifi tece aspon 300M....prepac, pre mna su to ciste sracky. Opytaj sa klientov na pojmy ako IPV6, IPV4, verejna/neverejna ip adresa, N/AC wifi, MIMO/MU-MIMO, ethernet, poe a pod. 80% klientov nebude poznat ani jeden z tychto pojmov, kedze tieto pojmy nepoznaju tak potom uz duplom im tu mozem rozpravat rozpravku o gigovej optike a verejnej ipv6 a pod....proste za mna sracky...este ked si zoberem, ze kolko ludi sa nevie ani na wifi pripojit :::: proste musis rozlisit zakaznikov na dve skupiny. Beznych co prd vedia a chcu si pozriet par blbosti na nete aka FB+YT+stahovanie/stream filmov a tych zvysnych ktory sa vyznaju v problematike a ocakvaju daco ine a lepsie...vedia, ze musia investovat do HW aby to slapalo tak ako by chceli a hlavne im to nemusim ani vysvetlovat a vacsinou neni problem s platenim takychto dodatocnych veci. Este som aj zabudol na dostupnost toho klientskeho HW ak sa to tak da nazvat. Zober si kolko aj novych telefonov ci inych mobilnych zariadeni ma WIFI len 2G 1x1 - max to pojde cca 45Mbit pri optimalnych parametroch. 5G wifi ja na doma nepovazujem za riesenie problemu (rusenie ci rychlosti) 5G domacu wifi musel vymyslet len vymeteny clovek vzhladom na to ako sa siri signal cez prekazky. Pri kazdej novej pripojke internetu riesim vzdy jedinu hlavnu vec a to je optimalne pokrytie wifi. Stale je velky problem aj so sirenim signalu 2G wifi, pouzivaju sa uplne ine materialy ako pred 20 rokmi. Neni vobec vynimka dat 2G APcko do stredu baraku a cez jednu stenu mat signal o 30dB horsi. Co ma potom vyriesit domaca 5G wifi...uplne prd. 5G wifi by fungovala v tomto pripade vyrazne lepsie len pri viacerych AP rovnomerne rozmiestnenych ale proste toto je nerealne v dnesnej dobe u beznych ludi...kto ti zaplati 3APcka do baraku, ich instalaciu, riesit kabelaz a pod....v podstate nikdo. Zase sa dostaneme spat k 2G wifi za par supov ktora to poriesi...privod optiky ostane pre pekne oci a dobry pocit. Toto je realita proste u vacsiny ludi a nic ine....