basty Proč smlouvou s obcí? Udělej si tam Územní rozhodnutí a nikdo si bez tvého souhlasu optikou nekopne. Je to moznost, ale i tak se to neda uplne zablokovat, mozna jen hodne zneprijemnit a pozdrzet. Ale nechtel bych pak mit tucet pravniku za dverma od TM. :)
hol ozvali se nam a chteji jednat o optice v jedne nasi lokalite. Mate nekdo podobnou zkusenost? Rad bych to konzultoval.
coolerman1 ozvali se nam a chteji jednat o optice v jedne nasi lokalite. Mate nekdo podobnou zkusenost? Rad bych to konzultoval. a uz to zacina ,najprv sa na nieco dohodnete nasledne dam daju userovi 500Mbit za 10€ a potom skoncite :)
rsaf Klidně ať dají userovi něco za 10e (což spíše nedají), když to bude po mých pronajatých vláknech za alespoň 5e...
coolerman1 Na slovesku : Kosice -upc 200mbit ,wifi router 10,9€ Telekom 60mbit , wifi router 15,5€ Orange 300mbit , wifi router 15€ Antik 1000mbit, wifi router 17,92€ A takto to bude vsade pokial maly isp nevymyznu :)
soooc Na slovesku : Kosice -upc 200mbit ,wifi router 10,9€ Telekom 60mbit , wifi router 15,5€ Orange 300mbit , wifi router 15€ Antik 1000mbit, wifi router 17,92€ A takto to bude vsade pokial maly isp nevymyznu :) Já jsem teďka u Čadci něco řešil a 10Mbit za 25€ :-D Na slovensku je nějaký divný ceník, to bych sem netahal :-D
midnight_man miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod.. pripadne wireless.. tie gigove linky haha....načo sú dobré? Vytočiť speedtest?....marketing.
3com U nás v 5k městě, kde je cca 5 poskytovatelů wifi + O2 adsl všude. Po upgrade rozvaděčů v minulém roce mají ve velké části do domů 100Mbps a v pár ulicích i 250Mbps + tady máme kabelovku, kde vede koax do každého domu a ti mají tarif 150Mbps. Takže by člověk řekl, že ''bílé místo zde nehrozí''. Tak minulý týden navštivil starostu člověk z t-mobile a řekl, že co nevidět to tady chcou rozkopat a optiku do každého domu s tím, že rozvaděče kabelovky jsou v majetku města a jsou mezi sebou propojeny chráničkou, kde je ještě místo tak to chcou využít pro své kabely a berou to jako hotovou věc, žádný prostor pro diskuzi... To jsem zvědav jak to dopadne :-)
oscar miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod.. pripadne wireless.. tie gigove linky haha....načo sú dobré? Vytočiť speedtest?....marketing. Sú na nič. Nakoľko gigo nikdy nikde nejde. Celá sieť je postavená na 1Gbit/s uplinkoch a switche majú 100Mbit/s porty. Je to len a len marketingový ťah. Večer nejde ten ich slávny gigabit nejde ani na 13MBit/s
midnight_man 50+mbps musi logicky trpiet v spicke na agregaciu...a cim rychlejsi pausal tym vacsia agregacia sak to je logicke nie? Ked cely traffic slovenska v six je 200g
viktornovotny strasne zalezi co je to za mesto / jaky uzivatele .. ja to srovnavam na 7mi malych mestech ( 5 - 30 tis ) a ty vysledky jsou naprosto jine lokalita od lokality
honzam To jsem zvědav jak to dopadne :-) To zní zajímavě. Pak napiš co na to startosta :) U nás jim podepsali jedním podpisem že můžou rozkopat celé město
hol no odhodlání se jim upřít nedá. Nejvíc jsem zvědavej, jak budou přemlouvat ty lidi, aby jim to dovolili kopat přes dvorek. T-mobile a internet je pořád pro spoustu lidí sprostý slovo. Zřejmě k tomu přístoupí způsobem, že je to povinné. Ale i tak. Když vezmu, že ty lokality vybrali asi jen podle mapy (malý a střední města s bytovkama). Něco jinýho je menší poskytovatel, co s lidma léta pracuje téměř na osobní úrovni a obvykle je i kámoš na obci. Jak píšete, uvidíme. A asi lepší nebýt v prvních vlnách, je možný, že je to průběžně omrzí :)
skrivy miešate hrušky s mandarinkami.... je rozdiel firma ala Antik niekde v KE na vlaknach...DSL na stlpoch...a pod.. pripadne wireless.. tie gigove linky haha....načo sú dobré? Vytočiť speedtest?....marketing. Sú na nič. Nakoľko gigo nikdy nikde nejde. Celá sieť je postavená na 1Gbit/s uplinkoch a switche majú 100Mbit/s porty. Je to len a len marketingový ťah. Večer nejde ten ich slávny gigabit nejde ani na 13MBit/s Naopak - moje osobní zkušenost je, že když nám někdo drtí upload na video platformě, tak je to právě z antiku. Od nikud jinud jsem zatím neviděl, že by tam tlačil víc jak 100Mbps. Ale je pravda, že plný gigo nedaj, končí na 800Mbps.
gemb A uz to zacne http://dsl.sk/article.php?article=20896 Ale prd sa stane. U nas telekom oznacuje VDSL ako optiku uz hodne dlho. Niekto na to skoci niekto nie. Demencia ludi. Optika a velke cisla a idealne gbit rychlosti to je presne to co ludi oslovi To, ze to ale nepotrebuju je druha vec. Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba. Taktiez idu zrychlit optiky na 1Gbit Aha na GPON s dobrou agregaciou
pcwifi "Po otázkach na detaily technológie avizoval, že pri hybridnej optike "vie ísť po metalickom kábli optický signál". Po bližších otázkach priznal, že ide o VDSL." :
honzam Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba. Aha :) A co když budou chtít IPTV na více televizích a k tomu stále používat například youtube pro děcka? Aha ono nám 20Mbit na domácnost nestačí :)
honzam A uz to zacne http://dsl.sk/article.php?article=20896 Akorát že téma je o T-mobilu a jeho FTTH. Článek je Telecomu a jeho VDSL
gemb Ja by som ludom viac ako 20Mbit nedal. Preco ? lebo netreba. Aha :) A co když budou chtít IPTV na více televizích a k tomu stále používat například youtube pro děcka? Aha ono nám 20Mbit na domácnost nestačí :) IPTV das snad mimo net boze...proste ludom 20Mbit na net staci a ano aj na youtube v HD a aj pre viacerych. Telekom pusta IPTV aj na 8mbit linkach a co....