to je právě to co mě na pojítku moc nezajímá.
- chci pojítko s 10Gbit portem (nevim co bych dělal s 2.5Gbit modulem, koupil cisco/brocade za x desítek tisíc jenom pro konverzi na 10Gbit? blbost, to je rozdíl v ceně pojítka)
- chci ACM pro případ nouze (nezajímá mě jestli to zúží kanál nebo ne, prostě ať změní modulaci aby vydrželo na živu)
- chci ATPC pro případ nouze (za větší výkon zaplatim, tady problém nevidim)
- chci klasický dohled v hlavním toku bez vlanu (u operátorů vlany chápu, nejsme národní operátor) ale pokud za to mám zaplatit 5k5 na víc tak to radši na nejbližší router přidám vlanu a koupim radši licenci na větší rychlost. Je s podivem že ostatní výrobci maji radši nastavenej outband na solo portu a ericsson radši inband ve vlanu.
Předpokládám že si rozumíme co je inband a outband. Podle mě to je dohled pojítka který může být dostupný i před hlavní datový porty (inband) a ne jenom na solo portu (outband) a už je jedno jestli to je vlana nebo ne. Stejně to má třeba AF24 (in/out band na master/solo portu).
Jako ericsson na papíře resp. na těch cárech co sem našel na netu vypadá relativně dobře ale čim víc o tom zjišťuju, tim víc ho začínám nesnášet. Počkám si až vanco pošle dokumentaci pojítka. Už jenom tohle mě štve, že dokumentace neni dostupná. Vlezu na alcomu a stahnu si o pojítku vše. U ericssona nic. Evidentně mi to prodat nechtěji.