Ale neklamte uz...nikto tu freeband neprevadzkuje v 20dbm eirp. Jak 24 tak 17Ghz.....to by ste potom mali spoje na 90cm antenach na 2km a ked bude prsat stejne by to nemalo kam pridat....Ray2 24Ghz v plnej kapacite potrebuje signal -63. S 90tkami antenami to je presne na 2km a rezerva 1.7dB.... Ray2 17Ghz v plnej kapacite potrebuje -64. S 90cm antenami to je na 2km s rezervou 3.6dB. Este stale tu bude dakto hovorit ako to pouziva v limite ? Uz pocuvam ten nazor, ze ale v dazdi si to prida to az tak nevadi. Tak bud dodrzujes alebo nedodrzujes.
Ahoj,
mnozí se snaží a dokonce se situace myslím lepší (pominemeli ...ráče z JČ), je to i pud sebezáchovi, ten vzduch je jen jeden.
Proto bych byl raději, ať se spíše používají ty pásma 60/80GHz (tam pomůže fyzika) a ta nižší ponechala na situace, které to vyžadují.
R
...co ma tvoj obrazok ukazovat ? Nic...nenapisal si vzdialenost ani velkost anten. -14dBm to je pri 30cm antenach na 1km bez rezervy...tak o com s tu bavime. Ked bude prsat tak si pridas a si mimo limit. Na 1km tu v pohode staci 60GHz, na 2 ci 3km kludne dajaka HP verzia 80tky. Na co ma potom sluzit pasmo 17 a 24Ghz ? 17tka aj 24tka ma daleko iny zmysel a prave na 3 az 5km uplne v pohode, eirp nikto neriesi, zaroven na 3-5km to nemas totalne prehulene...je to v norme a myslim, ze vacsina ludi to tak ma. Potom je tu ta posledna skupina ludi co maju alfo17ghz na 15km :) Ale ja to chapem chlapci...nikto sa nebude prezradzat...vsetci ste tu poctivi, kazdy dodrzuje 20dbm eirp, dokonca aj 30dbm eirp na 5Ghz...ale ma to jeden obrovsky hacik. Tolko poctivcov a take zajebane pasma mame...ako je to mozne? : Mimosu potom kupujte na 500m, nech sa paci. Na vsetko ostatne mate poctivo nakupene licencie, do kazdej dediny, vsade : D
Ano jsou tam 30cm antény, to ale znamená, podle mého nic neříkajícího obrázku, že to není na 1km, ale pod 500m (ve skutečnosti na 440m).
Dal jsem to sem jako příklad toho, že i spoje v limitu existují, že nyní je a bude pro tuto vzdálenost lepší 60GHz je jasné, ale tento spoj již nějaký ten pátek jede a ještě pojede.
Prosím tě proto, abys tak moc netlačil svoje názory "přes mrtvoly".
Sám se snažím o co nejmenší výkony a co nejsměrovější antény, aby moje sítě měly jednak co nejlepší vlastnosti a zabraly co nejméně prostoru (jak pro mě, tak pro ostatní).
Snažím se = neznamená, že jsem 100%, ale snažíme se hodně, naopak co mě dlouhodobě sere, je pomalost ČTU v uvolňování dalších freq (at jsou to části 5ky, tak hlavně ta 60GHz).
Kdysi jsme byli jedni z těch hlupáků, kteří opravdu čekali na uvolnění 5ky, když mnozí ostatní již 5ku vesele používali, nyní mám již menší trpělivost.