• RouterBoard
  • Nastavení MikroTiku CAPsMAN - připojování k AP

Dobrý den, potýkám se s problémem, nastavil jsem na hlavním routeru CAPsMANagera, jednotlivé AP body jsem k němu připojil přes certifikat, rozdělil jsem si sít, a mám dvě WIFI jedná FREE (jsou ve slave virtualcapx) a druhá pod heslem (pod heslem jsou všechy capX interface). Teď ten problém. Když se připojím na FREE wifi tak se připojím správně na silný signal virtualcap4, ale jakmile na stejném místě (ap hAP je hned vedle mě) tak se připoji k horšímu signálu na cap1 jak mám donutit aby se připojil správně k cap4 a né k cap1 ?

Doufám, že jsem vše vysvětlil nějak normálně a ne chosálně. přikládám obrázky situace...

To jsem naspal otázku nesrozumitelně? To tu není nikdo kdo se s tím setkal?

dej si tam třeba toto: <--- ia0 -->caps.jpg<--- ia0 -->

tim to nebude

Děkuji za odpověď. Access list mám vypnutý. Asi jsem na to přišel a již APčka běží tak jak mají, ve verzi 6.41.3 jsem musel nejprve vyresetovat bez nastaveni a druhym krokem vyresetovat s CAPsMANen to jsem udělal na jedno, zařízení 2x na druhem asi 3x a teď to snad běží tak jak má. Mockrát děkuji za reakce Jakub

o měsíc později

Funguje CAPsMAN i když mám:

AP1 - 2,4n a 5Gn,AC

AP2 - 5Gn

Když jsem to zkoušel nastavit tak mi to šlo jen když jsem zapnul 5Gn na obou AP, ale ne když první umí AC a druhé ne.

ked si na to ap nastavis samostatny profil s AC nevidim dovod preco by to neslo..

o 6 měsíců později

Ahoj, měl bych podobný dotaz. Mám různé varianty cAP,wAP,cAPL... ale na všech mi to píše jen, že se používá "g/n".

Když u daných channels zkusím nastavit jen "b" režim, tak na capech píše, že není podporován.

Nicméně když na libovolném cAPu zruším CAP, tak rušně b/g/n popř. samotné b-čko nastavím v pohodě, takže evidentně ho podporuje.

Moc se mi to nelíbí, nějaký nápad?

Tak už vím, je to tím, že mám u kanálu nastaven Extended channel. Když to zruším, funguje i b-čko. Je nějaká cesta, jak současně provozovat kuli zpětné kompatibilitě všechny 3 (b/g/n) a u g/n mít 40MHz? Díky.

v roce 2018 bych fakt na 802.11b zapomněl. Je i doporučení nastavovat g/n kvůli rychlosti.

Na jednotkách platí to co je v červeným poli. Detail wifiny neodpovídá. Ani se na jednotky nedívám, stačí na caps serveru rozliknout danej iface tam je vidět na čem to běží.

Asi máš pravdu, díky za názor.

📡 Telekomunikace.cz