Ahoj všichni,
výjimečně přispívám v tomto tématu, protože od včerejška zvoní telefony jen s tím ;-)
Je to známá věc, MikroTik ji opravil již ve verzi 6.38.5 tedy cca před 1/2 rokem.
Včera pro jistotu jsem si s nimi znovu psal a odpověď je stále stejná, je to tato "stará" známá věc.
Dle nich upgradovat na poslední verzi 6.41.3 a je po problému, samozřejmě stačí kterákoli nad 6.38.5
Dále vypnout v IP SERVICES -> port 80 tedy WWW, pokud je nutnost, není problém si koupit certifikát a provozovat HTTPS tedy WWW-SSL
podle mě ideálně vypnout i službu TELNETU, kterou to napadá také a API opět ideálně přesunout pod SSL s koupeným nebo self-signed certifikátem.
SSH běžně nechávám všude zapnuté, to šifrované je, ale posouvám vždy porty mimo alespoň jako částečnou ochranu, ale abych ještě měl nějakou cestu do routeru.
Toť vše k tomuto problému, není co víc řešit.
PS: jen pozor u verze 6.41.3 je předělané kanálování dle upravené "české domény" tedy pokud nepřeinstalujete i klienty, tak se to někdy rozpojí, jsou posunuté kanály o 5MHz...ale to se tu už probíralo v minulých tématech. zase je už vylepšený radar-detect, takže nescanuje tak dlouho, alespoň tam, kde jsem to zkoušel u různých sítí.
Kryštof Klíma