zdravim pani
potrebujem vymenit stary server (klasicke pc) za nieco nove, nieco co ma nizku spotrebu elektriny. na danom mieste mi v poslednom case pravidelne vypadava elektrika na niekolko hodin a klasicke APC to zdaleka nezvlada.
Rozhodujem sa medzi RB1000 a D210GLY.
Potrebujem klasicky ethernetovy shaper, ktorym bude pretekat zhruba 30-40 mbit down a 10-15 mbit up. Bude to shapovat zhruba 300-400 ludi.
Z vlastnej skusenosti viem, ze RB1000 by to zvladla s CPU vytazenym asi na 60 %. Ale nemam skusenosti s D210GLY...
Ma niekto otestovane obe tieto stroje v podobnych podmienkach?
este som rozmyslal nad klasickym alixom... viem ze tam je slabsi procesor, ale podla mojich testov to ako ethernet router slape velmi dobre... Kamos to ma nasadene navyse s dvoma minipci kartami, sluzi mu to zaroven ako shaper a tecie mu tam traffic 6 mbit down / 3 mbit up a shaping pre 100 ludi, pricom cpu chodi do 25 %.
Bol by som zvedavy ako by sa to spravalo pri 30 mbit a 300 ludoch a bez tych dvoch minipci kariet...
Od D210GLY ma odraza cena... za komplet masinu (doska, krabica so zdrojom, rb44, raiser) vychadza cena skoro 10 000 Sk. Za to mam pomaly rackou masinu s xeonom.
Co by ste odporucili?