Ale tohle budes mit u kazde anten, temer zadna antena neni bez bocnich laloku. Tyhle anteny zrovna jsou dost slusne a znacka Elborxrf je snad jedina z Polska, co stoji za to kupovat. :)
Zrovna tedka mam jako sektor PAN 9 od jirouse a do 200 metru je kvalitni signal i za antenou takze tak...
Ano, že de chytit zezadu ještě po 200m máš taky pravdu ale nemáš ji v tom že to je u každé antény. SS60 kterýma jsem to nahradil jedou oproti tady těm polským šitkám jak břitva, u stejného klinta po (nahrazení tady těch 19db SS60kama) chytím jeden sektor se silnějším sigálem, někdy se objeví ve scan listu i druhý ale jen velmi slabý, další věc že ani na 100m nejde žádná s antén chytit zezadu!!!. Jak sem psal nahoře s tím pochybným signálem v 15° odklonu od hlavního směru antény po výměně za SS60 problém uplně zmizel a klient má místo -80 parádních -65. Klient co mě viděl ze 180° nevidí ani náznak. Jinak s těma 19kama sem jel do 30db txpower aby to jelo aspoň tak jak to jelo, s SS60 si dovolím klidně poloviční výkon a jede to líp jak s těma 19kama. tohle všechno jsem tu psal už jednou na jiném místě....
Možná že tu najdeš někde můj příspěvek kde sem právě tyto 19db antény vychvaloval, je to tak, ale pak sem oběvil lepší a velmi rychle jsem změnil názor. Pokud nezkusíš něco lepšího, budeš se jich pořád zastávat proto ti nebudu vyvracet názor, jen píšu svoje zkušenosti.
pises to pekne ale srovnavas antenu s 20° se 60°
je jasny ze na 60° pripojis klienty ve vetsim uhlu
me se osvedcilo mit na jednom nahustenym miste klientama 3 PAN19 s kanalama 1,2,3 pro jistotu a jede to naprosto v pohode
klient vzdalenej 500m ma signal na antene 1...54dB o 100 metru dal v polomeru vyzarovani uz se antena 1 neda chytit a nastupuje antena 2