Vem: koordinovat af24? Nene... To už sem tady viděl a četl o sněhuláků ležících na bok :-D
U toho raye to jde. Jinak by to nechodilo. S tou koordinaci je problém v zahuštěných místech jako třeba Praha. Tam zas koordinace mezi isp nefunguje tak jsi rád za ostrou anténu a možnost se vyhnout vlastním spojům.
Ano Ray jede v obou polarizačních rovinách, ale tx jedná polovina a rx druhá. A když vysloveně potřebuješ stejný směr tak je to bohužel na úkor snr. Ale s tím už pocitas.
Bohužel podstatně větší problém jsou ty tuším že italský stacky v mp které jsem hojně potkal v Čechách.
A bohužel pan Peterka se svým posledním před pár dny vydaným "strojem" tomu taky moc nepomůžou. Zaplať pán Bůh aspoň k tomu nedodává panelky. Chraň Bůh jinak mu pošlu strávenou čokoládu v růžové krabici zdobené stužkou.
Protože bohužel takovéto produkty mají zpravidla vic negativní vliv.
A když pro zadavatele připojištění zákazníka ve freebandu, který ti to potom 3x reklamuje protože to nějaký šotek (místní isp) který má na stejné střeše ty italský zázraky z nepochopitelného důvodu přeladí několikrát do měsíce a ty to jedeš servisovat s poznámkou "nejspíš vadné ODU" z monitoringu který to neustále prelazuje a pokládá rušení těchto srand za vadu hw tak prostě blbý.
A taky proto že jsem musel před pár lety díky místním isp téměř opustit pásmo 10G kvůli PBM které hojně nasazovaly absolutní fucking s koordinaci a já musel měnit spoje jako na běžícím pásu.
Je pravda že teď hodně spojů prehazujeme z ray2 n eband ,ale toho raye nevyhodim že jo. Pošlu ho na lokalitu kde to bude dostačovat.
Už sem odběhl od tématu.
Ano jde to provozovat i stejným směrem.