kozlicek julian dekuju.koukam parametrove trochu horsi jak erik.Cekal sem nizzsi spotrebu,to by bylo fajn,leč bohuzel.
whef Tak spotřeba je asi dána výkonovým čipem, který bude stejný jako ve všem ostatním, tedy stejnou účinností a zahříváním. Pokud se nepletu tam to bude první "české" 10 Gb/s rádio.
gemb Neviem co mate stale s tou spotrebou...na to, ze to prenese 10Gbit tak je 45W na stranu v poriadku. Ine 80tky maju spotrebu 60W pri obdobnej kapacite. Takze posun tam je ale snad ste necakali spotrebu 20W ako na freebandoch...kto chce spotrebu a chce prenasat gigabity tak musi pockat na dalsie ad / ay wifi radia...tam to bude realnejsie
julian gemb Ahoj, jj jediná výjimka, jsou nyní C verze (nejnovější) Siku, ty mají spotřebu cca 35W. Jinak, já se na to těším, už jak malý Jarda.
gemb Nieco mi asi uslo ale uz aj na stranke racom ci vanca je k dispozicii Ray3 v 10GHz....hovorim si...preco? Preco nespravili radsej 11tku a nie 10nu pre obmedzeny trh...10nu ked chceli spravit mohli neskor...
kadlcikales gemb Omezený český trh má Free pásmo 10Ghz a zase 11Ghz v licenci tak pro to.... P.S. Nevěděl jsem že jsme omezený trh , vždy jsem si myslel že jsme bezdrátová velmoc 😃
gemb kadlcikales vsak jasne, to sme sk aj cz velmoc v bezdrate ale povedal by som, ze vyrobca da prednost pasmu ktore je na celom svete a nie pre jednu krajinu. U nas je 10ghz akurat tak na smiesny ptmp...takze nepouzitelne.
rmj Za mě Ray3 v 10GHz je bezva posun. Potřebuješ na delší vzdálenost přenést stovky Mb/s a nechceš platit licenci, ideální volba. Samozřejmě někde je 10GHz hodně zarušené, ale to není náš případ. Už se těším na první spoj v síti 🙂
Hellium okoun Takový vtipný dodatek, z jednoho bodu nám přišlo navýšení ceny elektřiny, nová cena krásných 16.70,-/kWh (asi dovoz AA baterek z Australie...). Takže ono už to není tak daleko 🙂
okoun soooc hups to tam jsou asi nějaké penderk antény když výkon 10dB a signál -44 to bude někde na 250m
soooc okoun nechapu komentar 😃 je to na 10,5km, v licenci 10dB, 120 na 90 cm. Z ceho jsi usoudil 250 metru??
gemb Ray3 17GHz 3,6km - uptime 766 days, vratane uptimu radiovej casti, avsak link uptime to nedokaze pocitat len do 746 daysy potom zacina od nuly, takze mame len 20 days
dagus Tak nevím, ale není lepší xpic 18G Ceragon IP50C? Platit za licenci 110MHz a nemit XPIC za pár korun navíc mi přijde škoda.
soooc dagus Dlouho jsem to zvažoval a nakonec vyhráli peníze - gigabit na tu trasu stačí, až přestane, tak třeba bude ten Ceragon v přijatelnější cenové hladině. A nebo už to ten provoz zaplatí 😉