co že? to si trochu přestřelil ne? Při nejmenším dohonily ostatní firmy a ray3 v 10GHz zatim není a na ten většina lidí čekala. Jo a ten duplexní rozestup je asi to jediný co mohly vytahnout a co je úplně k ničemu pokud celí pásmo nemáš jenom pro sebe. Za mě ray3 extrémní zklamání a kdybych věděl že nic navíc nepřinesou tak bych na ně nečekal. Pro mě má racom jenom jeden smysl a to pokud pujde namontovat na 10GHz 60cm arkivator jako že ray2 šel. Na všechno ostatní jsou tu jiný firmy.
Napsal jsem to, co si myslím,
máme tu X pojítek, které se podobají jako vejce vejci a jedno, které tak docela ne a to se mi líbí.
Zajímavé na tom je, že se mi vlastnosti (zatím papírové) Ray3 líbí, ale užiji jej vyjímečně - potřeboval bych to 80GHz pásmo, ale vidím pro něj prostor u velkých operátorů, kam se ostatně Ray2 hodně vetřel a přidání těch pár drobností pro eth. přenosy tam jasně cílí. Myslím si, že pokud by měli ten e-band, pak by Ray3 mohla nahradit ty Ericsson / Huawei pojítka.
Ano je chyba, že nestihli dokončit více pásem a že vývoj trval tak dlouho, ale ty parametry jsou dány i prostředím pro které jsou určeny - co by to pojítko mělo a fyzikálně mohlo umět víc?
Já si to pro 200/250MHz široká pásma prostě nedokáži představit při současném stavu techniky, ano mohou zde být SF představy o XPIC (je to ale volné pásmo a jeho čistota bude nejistá), Los MIMO - kolik je v ČR instalací?
SF se nekonala, ale ta vylepšení jsou zásadní pro přežití v těch free pásmech, prostě ten spoj půjde nasadit tam kam jiný ne a vyždímá z pásma víc jak jiný.
A to že pochválím nejen Racom, ale VŠECHNY české výrobce za kvalitu servisu - jako opravdu si myslíte, že je ve světě běžné, aby Vám někdo něco odservisoval 10let po ukončení výroby, bez tučného servisního poplatku ve stylu Cisca (to nepomlouvám Cisco, jen mi přijde, že ten servis roštujou moc), atd... popravdě nakonec jsem se dokázal domluvit na servisu s každým výrobcem z ČR.