Zdravím, měl bych jeden dotaz:
Mám MT RB1100, prvních pět portů eth1-5 mám v jednom bridgi, na kterém je sít 192.168.1.*, druhých pět portů eth6-10 mám v druhém bridgi, kde je síť 192.168.0.* a k tomu DHCP. Mám to tak udělané abych nějak fyzicky oddělil síť hostů penzionu (první bridge) a síť provozu a recepce (druhý bridge). No a na tom prvním bridgi mám připojených několik AP od UBNT, ty si normálně vezmou adresu z DHCP a vše funguje normálně.
Problém nastává, když chci přes UniFi controller který je nainstalovaný na provozním počítači - který je připojen právě na druhém bridgi - ty UniFi spravovat, vznikne zásadní problém, on je nevidí. Vím, že mixovat MT a UBNT je chyba, ale UBNT jsem nedělal já a tudíž jsem o nákupu nerozhodoval - už se stalo a musí se s tím vyžít. Řešení je samozřejmě si vždycky vzít notebook a připojit to natvrdo do MT v bridgi1, jenže to mi pak hodí hlášku že jednotky už jsou spravované jiným kontrolérem a musel bych je resetovat a znovu adaptovat, což se mi nechce.
Mám tedy dotaz, jestli někoho nenapadá, jak tuto situaci řešit. Není problém těm UBNT přiřadit statické IP adresy, zatím se tak nestalo protože k tomu nebyl důvod. Je nějaké řešení, jak se ze 192.168.0.* dostat na 192.168.1.* ?
Předem díky za odpovědi.