Také jsem teď řešil u našich zákazníků nefunkční 3g zónu. Zajímavé je, že podle conntrack tabulky na NATu jsem poznal, že zhruba 2/3 zákazníků to funguje a 1/3 zákazníků měla spojení se stavem UNREPLIED. Psal jsem ohledně těchto problémů na výše uvedený email "dpd" a po pár dnech jsem odpověď.
Po té, co jsem naše BGP přenastavil tak, že do/z Vodafone nejdeme přes superhosting, jsou opravdu femto buňky funkční.
Jelikož jsem se neptal na povolení ocitovat celou zprávu, vyberu jen ty klíčové části:
Dobrý večer páni,
dovoľujem si Vás osloviť takto hromadne, nakoľko podľa tracov z nášho smeru k Vám sa zdá, že tu máme spoločný ukazateľ - hosting od superhosting.cz/peering.cz
....
Na základe toho mála čo z toho dostaneme ale hádame, že bude niekde niečo na trase špatne. Schválne používam vágne výrazy "niekde niečo", lebo niesom sieťar - toho prikladám do kópie, kolegu ***. Z minulosti vieme len to, že 3G Zóne sa nepáči fragmentácia paketov väčších ako 1500 bytov, v spojení s týmto ani loadbalancing cez 2 a viac ciest a takisto blokácia niektorých nie úplne bežne používaných portov (trebárs port 0). Z 99% problémov ktoré sme riešili, bol problém u hostingu konkrétnych providerov, čomu by momentálne viac než napovedal spoločný menovateľ - superhosting.cz/peering.cz
....