to jsou jenom blbý keci, nějak jsme začínaly a tenhle systém shapování fungoval i tenkrát a to jsme měly podstatně víc lidí na 10Mbit linku.
ok su to len "blbe keci"
mam 10 ludi 10M linku
len s tvojim nastavenim by ten moj uzivatel stahoval 1M pricom by mu burst v QT povedzme dovolil ist minutu na 8M ale potom by klesol na 1m
pri mojom nastaveni s pouzitim tohoto skriptu mu to ide 10M pokial sa neprida niekto iny, samozrejme ak niekto surfuje tak to tomu stahovacovy uberie o potrebny tok pre nacitanie stranky....
tak isto ak niekto zacne sledovat tv co mu spapa dajme tomu 1M stahovac pojde 9M... a tym ze oznackujem download servery skonfortnim internet aj samotnemu stahovacovi, lebo ak aj ten zacne sledovat tv na nete tak mu to uprednostni pred jeho vlastnym stahovanim...
je mi jasne ze ty neriesis to ci to stahovacovi taha 4M aj ked by mu to mohlo tahat povedzme 20M....
ja to ale riesim
mozno je to blbost, mozno ako si napisal som zle pochopil funkciu shaperu...
takto mi to ale funguje....
ak mi poradis nejake ine lepsie riesenie tak urcite si dam poradit...
ide mi ale o to nedelit userom rychlost na urcity datovy tok... chcem aby 10M bolo delene podla poctu ludi vyuzivajucich internet...
pricom 1. priorita nacitanie web 2. hlasove sluzby 3. tv ............. a na konci stahovanie z dw serverov