Ahoj,
setkal se někdy někdo s touto chybou? Vyhazuje to LOG vždy, když se snažím přes WiFi připojit k AP, které je řízeno přes CAPSman. Ještě navíc je divné, že pokud mám CAP, na kterých jsou alespoň dvě různé konfigurace, tak to dělá na AP pouze s jednou a tou samou konfigurací (ale nezávisí na tom, která to je, jednou se to týká jedné, podruhý té druhé)
bridge port received packet with own address as source address probably loop
Hlásí mi to log, když se snažím připojit na CAP interface. Nejhorší je, že někde to dělá a někde ne. CAPSman mám realizovaný na několika místech a bez problémů to funguje tam, kde jsou větší sítě a je vše rozděleno do VLAN s extra VLANou pro management síťových prvků. Tak jsem totéž zkusil nasadit i na malých domácích sítích ve snaze, eliminovat tento problém, s CRS-125 to zabralo a problém se tím vyřešil. U dalšího zákazníka v následující konfiguraci nikoli.
GW: 951Ui-2nD hlavní brána, intervlan routing, CAPSman, VLAN10 je vlan pro management, VLAN11 je přístupová vlana.
CAPs: 1x RouterBOARD wAP 2nD r2, 2x RBD52G-5HacD2HnD, dohromady tedy 5 CAP interfaců.
Všechny interface jsou na všech zařízeních v bridge, hardware offload zapnutý, STP protokol vypnutý, MNDP vypnuto též všude (STP a MNDP radí hodně lidí v souvislosti s tímto problémem vypínat, ale nezabralo to). Datapath má nastaveno ten jediný bridge, který je v CAPSman, "use tag" a VLAN ID "11".
Někdo nějaký nápad? Vzhledem k tomu, že CRS-125 má trochu jinak nastavení port based VLAN, mohl by být problém v tom, ale při konfiguraci hAP jsem se řídil manuálem... Moc děkuji.