Ahoj, prosím nesetkal se někdo s podobným problémem a mohl mi pomoct? Mám RB800, který funguje jako hlavní board pro řízení wifi sítě, wifi část mám řešenou přes UBIQUITI, klienti jsou připojení přes Nanostation M5 na všesměrovou anténu rocket M5 anténa AMO-5G10 - 10DBi, dále mám PtP spoj na panelový dům, který spojuji PowerBeam M500, kde mám RB493G pro připojení klientů. Používám AIRmax pro vyšší rychlosti, signál cca 40 -50 dBm, kanály mám mimo ostatní sítě, neměli by se rušit, přesto mám výpadky mimo síť, pokud pinguji bránu svého poskytovatele bez ztráty, už jsem z toho zoufalý. Při kontaktování poskytovatele mi bylo řečeno že je vše v pořádku a chyba je zřejmě na mé straně. Prosím nemáte někdo nějakou radu? Díky moc
Problém s výpadky
DFS máš vypnutý? Může to zkoušet přelaďovat kvůli (falešné) detekci radaru.
DFS mám vypnuté, osobně si myslím že je chyba na straně ISP. Na lokální síti vše bez výpadku, ping na bránu ISP v pořádku, ale do netu, ztráty packetu. MikroTik RB800 mám nastavený tak jednoduše, jak jen to jde, vytížení CPU 6-10 % . IPS se vyjádřil že je na jeho straně vše v pořádku a chyba bude zřejmě u mě. Dokonce jsem vyměnil i board za jiný a stále stejný problém.
Tak teď to zkouším na přímo a skutečně ISP, tak uvidíme jak to budou řešit. Každopádně děkuji za snahu mi pomoct.
Tak teď to zkouším na přímo a skutečně ISP, tak uvidíme jak to budou řešit. Každopádně děkuji za snahu mi pomoct.
Zrovna jsem to chtěl napsat ať to vyzkoušíš napřímo mimo tvoje zařízení.