Dobrý deň, potreboval by som poradiť, ako nastaviť tento spoj, 2ks Mikrotik s licenciou L3 proti sebe,takže môžem vytvoriť transport.bridge to problém nie je, ale potrebujem,aby jeden Mikrotik na strane u isp robil router a dhcp a ďalej to poslal ako transparent.bridge.Uz sa v tejto oblasti nepohybujem roky a tak to nie je pre mna triviálne ako pred rokmi.chapem,že treba nastaviť na eth1 toho zariadenia u isp pridelenú adresu od isp ,nastavenie dhcp tiež zvladam len už neviem ako nastaviť router a nat.A či to táto licencia vôbec podporuje a nebude treba tam dať router pred to ako to mám teraz.Sucasny spoj musí preč a kvôli napajaniu poe a nemožnosti umiestniť router do racku mením spoj za nový v AC (350m) a chcel by som ten router využiť inde.Vopred ďakujem za odpoveď.
Ešte dodám, že táto licencia neumožňuje vytvoriť WISP AP len CAP,CPE,PTP Bridge AP,PTP Bridge CPE. Mohol by som využiť aj CPE na klientovi a u strany ISP nastaviť IP od ISP a routovat takto,ale lepsie by bolo keby to to routovala priamo strana u ISP a ďalej by to bol len Bridge. Poradte prosím.Tlačí čas.Mam na to už len 2dni lebo 1.10. mi odpoja pôvodný spoj a zistil som to pred 5 dňami a včera prišli zariadenia,dnes a zajtra to idem montovať.