michnzee: Omluva není třeba, pěkné a výstižné shrnutí všech základních nastavení při použití PPPoE. Na základě toho tedy předpokládám, že DHCP klient kvůli dynamicky přidělované IP na WAN není třeba, PPPoE si to zjevně nastaví automaticky.
ssnakess: Myslím, že chybu konfigurace MT můžeme vyloučit. Osobně bych prověřil ten modem, zda neodchází, a taky bych zavolal na technické oddělení O2 a nahlásil tam poruchu s požadavkem na prověření celé cesty a DSLAMu na straně ISP. Pokud by toto nezabralo, pak už asi jedině hw chyba Mikrotiku.
Při pročítání webu na výše uvedeném odkazu jsem narazil na jednu zajímavost. Níže uvádím citaci celého příspěvku:
Jenom se podělím o zkušenosti s VDSL bridge a hodnotami MRU MRU, protože jsem se s tímto problém dosti pekloval - zřejmě v závislosti na další infrastruktuře v konkrétních lokalitách je třeba u O2 ( zdůrazňuji jen v některých lokalitách, asi podle toho, jaký používají hardware) nastavit max MRU a max MTU na 1492, default route distance na 1. Závada se projevuje tak, že pokud je nechána výchozí hodnota max MTU/MRU na 1480, v nepravidelných intervalech se PPP odpojuje a znovu připojuje - jako by byla zarušená linka a padalo spojení k DSLAMu. Po opravě na 1492 se problém vyřeší. U T-mobile a Vodafone jsem se nesetkal, že by byl problém s výchozí hodnotou 1480, pouze u O2, a to pouze na 2 lokalitách. Zkoušeno na modemech Zyxel VMG, Comtrend a ZTE, všechny se chovali víceméně stejně, všechny nastavené do bridge modu s vypnutým ipv6. Zázračné vyřešení neřešitelného nastavením 2 položek.