forkman Teď to taky zrovna řeším, na bezdrátech a kabelu máme PPPoE, ale na GPON se mi to cpát nechtělo jen kvůli IPv6, kdo to teda umí na Hua OLT zprovoznit?
oliver_es Teď to taky zrovna řeším, na bezdrátech a kabelu máme PPPoE, ale na GPON se mi to cpát nechtělo jen kvůli IPv6, kdo to teda umí na Hua OLT zprovoznit? miso7711 Třeba bude míť chuť si přivydělat a dualstack na Huawei OLT nám zprovoznit.
oliver_es Tak PPPoE z ONT Huawei EG8045H oproti RouterOS na SuperMicro serveru to jede 920/750 Mbps, tedy taktéž se u uploadu nedostanu nad 900.
oliver_es co tam máš za sítové karty na tom X86? Nějaká SuperMicro 10gbps co umí rozkládat zátěž, kupovali jsme to takto kvůli shapingu, nevím z hlavy co je to za typ.
rsaf Síťovka co neumí mtu nad 1500? Mám na hromadě různých 1G/10G karet nastaveno MTU 9000 kvůli iSCSI a nesetkal jsem se s tím, že by to nešlo nastavit.
okoun sítovka umí ale ten software to neumí, umí to jen karta přímo od mikrotiku ta ale zase neumí více vláken, proto používáme jen HW od mikrotiku tedy CCR, CHR by sice MTU mělo umět ale také s tím má problémy, mělo problém, nevím jak aktuálně.