• RouterBoard
  • 6.44beta50 a 6.43.8 - nemožnost superchannelu

*) wireless - fixed conformity with EU regulatory domain rules;

Od verze 6.44beta50 není možné použít superchannel. Čili vždy čekání na detekci radaru. Při každém zapnutí, přeladění, upgradu, atd...

Jediná podporovaná volba je "regulatory-domain"

If you have set EU country under wireless configuration, but you did not use regulatory-domain, then configuration will be changed to fit these requirements. Otherwise you violate the law. So if you are legal, then everything will work just fine after an upgrade ;)

Dementi to jsou . . .

Este treba pockat na stable verziu ktora bude zaroven predinstalavana v HW a nebude moznost spravit downgrade

no_country_set

superchannel

problem solved!

no_country_set

superchannel

Jasný, to mě taky napadlo. Ale kdo na to má myslet při upgradu?

Zkoušel jsem teď test - mám naladěno 5600 superchannel (verze 6.43.7). Udělám upgrade, konfigurace se sama změní. Víc jak minutu to hledá radar a pak naladí 5240 :

bezva

no_country_set

superchannel

Jasný, to mě taky napadlo. Ale kdo na to má myslet při upgradu?

Zkoušel jsem teď test - mám naladěno 5600 superchannel (verze 6.43.7). Udělám upgrade, konfigurace se sama změní. Víc jak minutu to hledá radar a pak naladí 5240 :

bezva

ok, jen nápad... :-) netestil sem tom

Všude mám no_country_set, superchannel a vlastní channel list. Snad to bude OK.

Všude mám no_country_set, superchannel a vlastní channel list. Snad to bude OK.

V tom případě se tě to netýká...

Já bych to moc nerozmazával. Je to takové pěkné opatření, že vlk se nažral a koza zůstala celá ...

čtu tam "If you have set EU country under wireless configuration" takže přenastavim na usa se scan listem a superchannelem a cajk ne?

jen počkejte a v další verzi to již nepůjde nastavovat a bude to automaticky podle toho jejich cloudu a detekce regionu

Co takle nastavit debug....

cloud se vypne.

Kdyby to DFS aspoň fungovalo a nedělalo hovadiny ... pak by se nemuselo vymýšlet jak to obejít.

jak to je tedy když to nahraji na cpe kde je superkanál co se stane? zůstane tam superkanál akorát tam bude DFS? což tedy u cpe mi nevadí....

bude ti to vadit až se odmítne připojit k APčku protože radar detected. Navíc čekat minutu než počká na radar a pak až začne hledat AP... smrt. Ale tak jasně tam píšou pokud máš country z EU takže pro ty co maji superchannel a scan list tak stačí přepnout třeba na USA a hotovo... zdá se.

aha takže to je tedy novinka dříve CPE bez superkanálu žádné DFS nemělo.

Hele, a není to trošku už na bouchnutí do stolu. Když teda dají volné pásmo, tak proč prostě ten meteradar nepustěj do nějakého jiného pásma, a pletou ho do toho volného?

bude ti to vadit až se odmítne připojit k APčku protože radar detected. Navíc čekat minutu než počká na radar a pak až začne hledat AP... smrt. Ale tak jasně tam píšou pokud máš country z EU takže pro ty co maji superchannel a scan list tak stačí přepnout třeba na USA a hotovo... zdá se.

Nevím jak to je u klienta, netestoval jsem. Jestli tam to taky čeká 1-10min na radar?

Na APčku to je následovně - v kanálech 5600-5650 to čeká 10min na radar. V ostatních outdoor kanálech 1min

Protože volné pásmo se shoduje s pásmem nejvyšší absorpce energie ve vodních parách.

Tedy je tam nejvyšší útlum a také nejlepší podmínky pro detekci vodních par.

📡 Telekomunikace.cz