Hw offload bude fungovat dokud nezapneš vlan filtering (a ještě různé další drobnosti ...). To je věc fungující snad jen na CRS. V podstatě pokud naházíš ehternety do bridge, tak to hwoffloadované bude. Samozřejmě jen jeden bridge v rámci jednoho switch čipu.
Pokud na bridge přiřadíš VLANy, tak to stále bude offloadované. A už máš svoje řešení ...
Zde je k nalezení tabulka, co offload znemožní: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual/Bridge
Problémem je právě ten vlan filtering. Ten by chtělo aktivní, jenže to většinou nejde. Čili takto naházené VLAN na bridge jsou pak na všech ether v daném bridge.
Ohledně dalších možných zádrhelů je tato stránka: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual ... figuration
Tvůj případ bude nejspíš "VLAN on a bridge in a bridge". Což je to, co potřebuješ pokud chceš VLAN společně s wifi v jednom bridge ... A jsi bez offloadu.
---
Ale ani "new bridge" neruší možnost definovat VLAN přímo na switch čipu, tak jako dřív. I když to zjevně také nefunguje všude (4011, 1101AHx4, četl jsem, nezkoušel jsem).
/interface ethernet switch port
#ether3, definována untagged VLAN a secure znamená, že neznámé VLAN budou zahozeny
set 2 default-vlan-id=80 vlan-header=add-if-missing vlan-mode=secure
#tohle je CPU port (příklad je z 450Gx4, ROS 6.42.11)
set 5 vlan-mode=fallback
/interface ethernet switch vlan
add independent-learning=no ports=ether3,switch1-cpu switch=switch1 vlan-id=51
add independent-learning=no ports=ether3,switch1-cpu switch=switch1 vlan-id=52
add independent-learning=no ports=ether3,switch1-cpu switch=switch1 vlan-id=80
Tahle konfigurace mi udělá tři VLANy na ether3, z toho jednu jako untagged (čili pro laika "simulace čistého ether").
Pak už jenom přidám klasickým způsobem tyto VLANy na ether3 jako interface. A s nimi pracuji úplně normálně. Akorát mě už vůbec nezajímá ether3.
Nějaký offload mě v tomto případě už nezajímá, protože stejně všechno musím mít přes CPU. A pokud náhodou ne, tak obdobně nadefinuji vlan i na jiném portu a to pak bude jen interní provoz switch čipu.