Fotku momentálně nemám, ale je to klasická čtvercová vysílací věž. Úplně na vršku jsem já a hned podemnou (2m) je asi 7 LTE antén.Vzájemně se nijak nepřekrýváme, každý máme svůj čistý výhled. Tento problém nastává pouze když je ve městě plno lidí (turistů).
Pokud jsou antény přímo nad sebou, tak pokud je možnost, tak tu svoji vystrčit na metrový nebo delší výložník.
hapi: Dříve jsem si nevšiml, že by se signál na klienty zhoršoval jen to prostě šlo mizerně. Tento víkend vidím zhoršení signálu poprvé.Pat.: Ano zahlcený přijímač by přesně odpovídal. Na věži jsou všichni operátoři (O2, TM, Vodafone)
Právě, že se to zahlcuje od bočních laloků antén. Karty R11 mají na vstupu jenom tlumivku jako ochranu proti přepětí a do chipu proleze úplně vše, co přijde kabelem od antény. Pokud vedle jede něco tak výkonného, tak to proleze vždy.
Při určité úrovni to pouze zhorší odstup signál šum. Při otrochu větší úrovni zareaguje řízení zisku a ubere zesílení - to je ten pokles signálu.
Na deskách RB912 a RB922 je jako ochrana proti přepětí tzv. 1/4lamba pahýl - ten se chová jako filtr a částečně tlumí signál mimo 5GHz pásmo. Jsou tedy o něco odolnější než karty R11.
Na 100procent pomůže jen osadit filtr, který propustí jen 5GHz pásmo. Ten má právě rocket prism. Něco takového vyvinul i pan Štourač, ale má to také jistá omezení.