Dival jsem se na to, co jste tady vlozil a zeptam se. Jak se bude takovy uzivatel overovat, logovat jeho provoz? Na strankach wifi4eu je napsane, ze se nepozaduje sifrovani. To bude tedy otevrene a tim padem zneuzitelne?
A jestli dobre pocitam, tak 30 Mbit, ktere uvadite x 10 mist = 300 Mbit, takze i kdyby se z toho vyuzila v jeden okamzik 1/3, kdo to zaplati?
30 Mbps. Rýchlosť v medziuzlových spojoch. Takže postači minimalne 30 Mbit
Európska komisia nariaďuje jednotný autentifikačný systém. Siete budú vzdialene monitorované počas trvania trojročného prevádzkového obdobia. Európska komisia očakáva uvoľnenie aplikácie na zjednotenie registrácie a uľahčenie navigácie užívateľov.
Nasadenie jednotnej registrácie a navigácie bude vykonané v dvoch fázach :
● Captive portál nasadený na lokálnej Wi-Fi sieti
○ Potrebujete vložiť kód javascript z Európskeho systému na účely monitorovania.
○ protokol RADIUS na autentifikáciu, ktorý sa má použiť na jednoduchý prechod do fázy 2;
○ Vyžaduje sa označenie WiFi4EU (SSID WiFi4EU)
● Spoločná platforma registrácie a autentifikácie na úrovni EÚ
○ Je potrebná lokálna konfigurácia WiFi
○ Roaming bude možný medzi rôznymi miestnymi sieťami Wi-Fi
Toto vsechno je pekne popsane, pekne se to cte, ale kde ma byt nasazeny ten captive portal / na cem (linux, neco jineho)? Nebo to ma byt obdova napr. hotspotu v MK? Kam se ma ten javascript vlozit?
Cekal bych, ze to bude vice popsane a nebo to bude o lidove tvorivosti a tomu, jak to kdo pochopi?