Nevite nekdo proc, kdyz vycitam data do Dude na zobrazeni grafu prutoku dat vybranneho interface, se pri prutoku vyssim nez 3Gbps prestanou grafy zapisovat?
Přes co se ty data do Dude vyčítají? Přes SNMP? Nám dělá to samé Zabbix, viz obrázek. Dělá to jenom na routrech Mikrotik, na switchích ne.
Zkoušel jsem snad všechny kombinace. Vyčítáme přes SNMP. Nejdříve jsem si myslel, že je to problém CCR1036, která asi nestíhá přenášet data a k tomu posílat SNMP. Vyměnili jsme za 1072 a problém stejný. Pak jsme vyměnili zs profesionální stoje od Cisco a problém stále stejný. Výkonem vyčítaného stroje to není - interface ze stejného stroje s průtokem pod 3Gbps jsou vyčítány bez problémů.
Pak jsem zkusil improvizovat s DUDE. Chyba se projevuje i na nejnovějších verzích provozovaných na CCRku i na verzi 3.6 provozovaných na Windows.
Nakonec jsem usoudil, že je to problém DUDE.
Nám to dělá na dvou CCR1036, přes obě tečou cca stejná data, linkou to nebude, obě CCR jsou na optice a server se Zabbixem taky, CCRka jedou na 2, max 5% tak tím to taky nebude. Zatím jsme nepřišli na to, čím by to mohlo být, třeba nám nyní někdo poradí... :