sveho casu jsem daval mezi ty dva piny odpor a kondenzator, ale nepamatuju si ty hodnoty... uz je to dost davno, ale ficelo to perfektne.
Prosim, prosim smutne koukam, zjistil by jste to? Predem dekuju.
Nekoukej smutně, koukej rači používat obsah svojí lebky... :) (nic ve zlým)
Co třeba dát tam trimr, kterým si nastavíš odpor dle konkrétní desky??? Nebo na zkoušku dát trimr, vyzkoušet funkčnost, změřit jeho odpor a nahradit ho obyč odporem??
A u některých desek jsem se setkal s tím, že když v BIOSu neměla funkci autostartu, stačilo flešnout na novou verzi a tam už to bylo zakomponováno.
Tak nic ve zlem, ale zkus zapojit hlavu ty... pokud uz to nekdo delal a ma to odzkousene, je lepe se slusne zeptat na tve doporucene hodnoty a neztracet s tim dalsi cas pokud to jede. Pokud uz nevis a nebo nejsi schopen zjistit, tak budu muset experimentovat. V kazdem pr. dekuju za nakopnuti smerem k R, C.
Taky nic ve zlém, ale tenhle způsob vyptávání se má za následek, že se lidi odnaučí sami myslet. A je to bohužel často vidět i zde na foru, když se zde probírají naprosto základní věci, které jsou přehledně a srozumitelně napsány v manuálu. (tím nemyslím toto téma, které teï probíráme). A navíc jak jsem uvedl, ne každej model desky měl stejný časy pro zapínání. Takže pokud někdo doporučí hodnotu RC která na jeho desce fungovala, nemusí to platit pro jiné desky a nezbyde nic jiného, než laborovat.
Howgh!