Zdravím všechny,
nedávno jsem na ubytovnu a penzion dával Mikrotik cAP ac AP/Hotspot 2,4 GHz, 5 GHz 802.11b/g/n/a/ac, v počtu čtyřech kusů místo Ubiquiti, které to předtím kupodivu naprosto bezproblémů zvládaly, ale trošku mě štvaly třeba tím, že AP které se statečně v manageru hlásilo jako aktivní a v provozu, bylo už přes rok po smrti. Upgradoval jsem ROS, firmware, resetoval do defaultního nastavení a připojil přes DHCP jako klienta k RB1100AHx4 (kde byly předtím ty UniFi). Pán z techsupportu mě ujistil, že to že je budu krmit PoE od UniFi ničemu nevadí. Jsou v CAPsMANu, provisioning je nastavený. Vysílám dvě SSIDčka v každém pásmu, tj. 2,4 GHz a 5 GHz, Hoste a Provoz. Když stojím přímo POD ním, tak mám plný signál, ale host co bydlí na pokoji 5 metrů od něj si stěžuje, že internet se samovolně odpojuje, signál je slabý (v obou pásmech), když už to je připojený tak to jede strašně pomalu (a to je fakt, z 500MBps od UPC já na těch APčkách když jsem pod nimi naměřím 5MBps slabých). 2.4 GHz mám na frekvenci 2412, 5 GHz mám na 5180, všechny čtyři.
Opravdu nevím kde může být chyba, a jsem z toho celýho dost nešťastnej, protože všechny Mikrotiky a to tu mám ten RB1100, CRS326 switche ap. fungovaly doteď léta letoucí bez problémů.
Za jakoukoliv radu budu moc vděčný.