to Mirek.k: Na toto mám jednoduchou metodu, která ovšem předpokládá na jednom z konců i jinou anténu od mikrotiku (hůře UBNT), než je ta od spoje. Pokud je to splněné, stačí si udělat ve hnízdu na jedné straně scan a poznačit si signál protějšího konce v době, kdy je vše OK. Když dojde k poklesu nascanovat znovu a je hned jasno. Většinou na jiné anténě v hnízdu spoj nascanovat lze, takže jsem to mnohokrát použil s úspěchem. Pokud ne, tak jako bych nic nenapsal.
Možná by bylo dobré popsat to kolísání. Jestli se signál mění pomalu, plíživě nebo se ty čísla rychle mění. Co udělá změna frekvence? Není možné, že zafunguje nějaká automatická regulace výkonu?
Také mám nejasný pocit, že podobný problém tu řešil nedávno pan kolega Hapi, s výsledkem výzkumu nás neseznámil nebo mě minul. Pokud se pletu, tak jako bych nic nenapsal. mpcz, 10may2019
edit: odpovídal jsem 18 Feb 2019, 07, Hapi - "Denní poklesy signálů" - byly to stejné antény jako tvoje, našel jsem to jen díky zde mému neoblíbenému podpisu, protože zde .and. nefunguje dobře.