Už jsem z těch mikrotiků naprosto vytočený. Dodělal jsem upgrade kvůli IPv6. Jenže to nejspíš budu muset vypnout, protože to v podstatě nefunguje.
Příklad:
Centrálnější router, CCR1036. Má 4 ospfv3 neighbory. Byla tam verze 6.42.7 a vše fungovalo. Teď? Tři z těch peerů nefungují - state change from Exchange to 2-Way. Na druhé straně ještě Database Description packet has different master status flag.
Spoje to jsou dvě alcomy a jedno Siklu 710TX.
Ten jeden co jede je zapojen do L2 kruhu po optice a alcomách. Pravda, mám u něj priority 0, protože tam je routerů deset v jednom segmentu.
Za tím siklu je teď úplně nový RB450Gx4. Má opět dva uplinky - k tomu CCR a dalšímu RB450Gx4 (též úplně nový). K CCR to kraví, mezi RB450Gx4 ne. A to je tam jako spoj jen Nanobridge M5.
No a pak je v cestě ještě nevyměněný RB450G ve verzi 6.40.8 a z něj opět Nanobridge do linuxového routeru.
Nefunguje jen to přes to siklu. Fakt nechápu. Když kraví ospf na ROS, většinou stačí změna priority na jedné straně. Tady ne.
OSPFv3 je v podstatě default konfigurace. Jen změna COST a priority. A asi nemusím zdůrazňovat, že IPv4 je v pohodě.