Zdravim, som v mikrotiku novy a chcem vas poprosit o pomoc. Mam trochu specificku situaciu, tak sa to budem snazit co najjednoduchsie objasnit.
Na mikrotiku RB750GL mam 3 siete na troch bridge interfacoch. (+ defaultna do internetu).
Bridge10 a zaroven VLAN10 10.54.1.0/24 - je hostovska siet wifi s pristupom iba na internet.
Bridge20 a zaroven VLAN20 10.54.10.0/24 - je druha siet pre zamestnancov, ktora ma okrem pristupu na internet aj pristup do internej firemnej siete 10.53.0.0/16.
Bridge250 10.54.250.0/24 - je management siet, v ktorej su pripojene Unifi AP anteny, aby distribuovali dve nizsie uvedene siete.
Problem je ten, ze zatial co zo siete Bridge20 sa do internej 10.53.0.0 v pohode dostanem, z bridge250 nie. Skusal som sa hrat uz s routovanim, Vlanami co som nasiel na internete, no nic nepomohlo.
Vidim dva sposoby ako problem vyriesit, no ani jeden sa mi nepodarilo uspesne zrealizovat.
1. Pridam AP anteny priamo do siete bridge20 (co nam nevadi) a zrusim siet bridge250. Stane sa vsak to, ze vtedy su APcka v rovnakej sieti ako je jedna z VLAN, ktoru distribuuju. AP sa vtedy dostane do stavu, kedy sa pri pingani z mikrotiku striedaju nepravidelne timeouty s pinganim. A ked sa ako klient s mobilom prihlasim do tejto siete VLAN20, sice dostanem adresu, pripoji ma, no nemam pristup ani na internet ani do internej siete.
2. Druha moznost je uz spominane routovanie. Necham AP v sieti bridge250, no z nej sa nevedia dostat do 10.53.0.0 a neviem ako nastavit routovanie. V prilohe je cela konfiguracia.
Niekto nejake napady prosim? Diky moc