protože UBNT neumí vůbec nic tedy krom lepšího přenosu na bezdrátu, to bychom museli mít UBNT jako bridge a potom CPE jako hap mikrotik, což se takové dost blé.
Netrep zas sracky...neviem preco by si to mal mat v bridge...zas vymyslene veci... litebeam ac za par korun ti da u klienta v rezime router 100Mbit s prehladom a viac aj tak nepotrebujes..mne sa jednalo o jedinu zasadnu vec a to taku, ze ubnt nasadim a neviem o tom...maximalne odkape po burke. S mikrotikom je stale daco co sa tyka bezdratu...
jo jo nám prostě vadí na rozdíl od vás každý malinký prolbém v zákaznické síti řešit výjezdem technika, nehodlám půl života trávit v autě. díky mikrotiku který umí vzdáleně vyřešit prakticky všechny problémy a konfigurace, až bude umět ubnt blbou l2tp tak mi dej vědět, jinak je to u nás zatím jako tupý bridge který umí dobrý bezdrátový přenos ale jinak nic víc....
To, ze nevies nastavovat ubnt neni moj problem. Neviem co u bezneho klienta ktorych je drviva vacsina potrebujes. Potrebujes vec ktora ma 2 rozhrania a vie fungovat ako router/bridge podla potreby. Toto splni jak mikrotik tak ubnt. Ziadne advanced funkcie nepotrebujes. Verejnu IPcku poriesis rovnako bez problemov. Ano, mikrotik ma x dalsich veci a inych konfiguracii ale u bezneho klienta to nepotrebujem a je mi to prd platne ked to nevie by riadne bezdratovo pripojene. Zariadenia 10 ci viac rokov dozadu fungovali lepsie nez tento odpad. Je vidiet, ze mikrotik proste 5Ghz wireless odsunul bokom, orientuju sa viac na LTE, routing a ine...5Ghz wifi to vsak nieje a tak to vyzera. A riesit tu nejaky vyjazd technika....klientovi ked uz mame ist tak zvacsa je to jeho chyba a jeho problem = platene, takze aky problem...