Zdravím, prosil bych o radu skušenější odborníky, potřebuju udělat spoj, na 8km (přímá viditelnost) s propustností cca 16Mbit HD (nepotrebuju nstreame2). Zvládly by to dva RB 532A (400MHz CPU) proti sobě ? popřípadě jestli by na jedné straně mohl byý PC a na druhé RB. Jaké by jste doporučili antény ? jaké karty, všechno v normě a legálně, žádné prasárny dělat nechci ... (mela by to být náhrada za spoj TRANGO 5800AP + TrangoFOX) ...
nie je velky rozdiel medzi medzi 266mhz a 400mhz... ale rb532 400mhz maximalne do 10mbit realneho trafficu, ale aj to s odretymi usami... jasne, niekolko ludi tu bude tvrdit opak, ze im to pusta 20-30mbit, ale akeho trafficu??? proste je rozdiel ked na tom spoji pojde 10 ludi alebo 200 ludi.
ale pri 16mbit by som daval v kazdom pripade pc, stacia nejake p3 okolo 1ghz, kvalitne anteny, kvalitne kable a kvalitne pigtaily spravia tiez neuveritelne vela a uvazoval by som asi o 27db antenach aby si mal nejaku tu rezervu spoja... a pri takom trafficu treba zapnut nstream.
takze:
2x pc p3
2x r52 karta
2x kvalitny pigtail
2x kvalitny hruby kabel
2x 27db d-com antena
zapni nstream + polling a spoj ti musi dat okolo 30-35mbit... realny traffic mozes ocakavat okolo 20mbit. pingy by nemali presiahnut 10ms...
na rb532 ak zapnes nstream, tak ti skape... ja som to akurat testoval na jednom spoji a nezniesol to chudacik... akonahle som zapol nstream, cpu slo rapidne hore a pri trafficu 7-10mbit bola trasa nepouzitelna, vypadavalo 20 percent paketov a nasledovali same resety rb.
cize nesetri, daj pc a nevyhovaraj sa ze to nemas kam umiestnit... na fore bolo niekolko krat rozpisane ako co riesit, boli tu aj obrazky a pod... usetris si velmi vela trapenia a mas postrarane o buducnost...