Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Dnes mi technik zprovoznil optický internet od T-Mobile. Na první pohled všechno funguje jak má. Objednal jsem rychlost 250/25, kterou, podle Speedtest.net, také mám. Problém ale přijde ve chvíli, kdy se snažím uploadovat soubory na Google Disk. Rychlost kolísá v rozmezí 5-22Mbit/s a to jak v případě přímého uploadu jednoho souboru přes webové rozhraní, ale i pokud používám aplikaci Backup and Sync. Nahrávám videosoubory o velikostech cca 300-800MB.
Zkusil jsem upload i na Dropbox a tam dochází ke kolísání mezi 18-24Mbit/s, ale není to žádná trága. V případě GDrive je to přímo horská dráha.
Přišlo mi, že dochází i k takovým malým výpadkům připojení a tak jsem zapnul ping na seznam i google a po cca 15 minutách - Sent, Received, Loss 5%. Je to na novou linku v pořádku?
Dostal jsem modem s Wifi Sagemcom 5655v2 AC. Tady jsou hodnoty z administrace - Optical Module Tx Power: 2.673 dBm; Optical Module RX Power: -22.291 dBm.
Budu to řešit samozřejmě i s T-Mobile, ale když jsem je o tom chtěl informovat už dneska, tak mi řekli, že objednávka ještě není dokončená.
Díky moc za pomoc. Třeba je chyba někde u mě, což nevím jestli se dá vyčíst z toho, co jsem napsal, ale kdybyste potřebovali doplnit jakoukoli informaci, tak jsem ready!
Btw. Jsou to prý GPON rozvody JON.CZ, které si od nich T-Mobile pronajímá? Alespoň to tvrdil technik.
Díky.