V pořádku, ČTU má moje QTH protože jsem před 10lety složil na tamním úřadě zkoušku odborné způsobilosti a získal průkaz HAREC třídy A a mám oprávnění pro provozování vysílacích zařízení dle platných povolovacích podmínek. Tedy mám dostatečný přehled o provozu na pásmech od 30kHz až do stovek GHz. Je v mém zájmu dodržovat povolovací podmínky ČTU a musím mít přístupná všechna vysílací zařízení pro kontrolu orgánem ČTU, jejich evidenci, normované konektory, provozní deníky atd. Tolik k připomínce že si nemohu vysílat kde chci, jakýmkoliv výkonem případně nepovolenou šířkou pásma a dodržovat doporučení CEPT. A zkratka EIRP je mi dobře známa.
Vrátím se k nastevní sextantů, zaregistroval jsem, že při použití funkce quick set dojde k umrtvení RouterOS ze strany komunikace s winboxem. Nepoužil jsem tedy funkci quick set a prošel nastavení "ručne". PTP bridge chodí a winbox se přes MAC připojí. Poslední věc, která mě irituje že se winboxem připojím do zařízení jen za strany eth1. Je možné se dostat winboxem do obou zařízení ze strany station bridge? Nerad bych běhal ke známému na PC jen proto že chci něco pozměnit na bridge zařízení na jeho straně. S RoutesOS se teprve seznamuji tak se omlouvám za hloupé dotazy.
Nejsem BFU, tak že nepotřebuji polopatický návod. Stačí nakopnutí kde hledat zakopaného psa. ;). Díky všem za reakce.