• GSM opakovac, zkusenosti ?

Resil jsem to u nás a celkem veda to je.

Prijimaci antena by mela být nekde kde mas kvalitni signal, pravdepodobne na strese

Vysilaci antena musi byt od prijimaci vzdalena a to v idealni pripade tak aby se vubec nevideli, takze nekde v baraku.

A i tak to potom funguje zvlastne, respektive mobil ti treba ukazuje ze signal mas, ale pritom si nezavolas protoze antena na strese signal nema a pod...

horko tezko se znamym resim 3 male obce, co jsou na kraji pokryti, VDF uplne mrtvo. Cca. 150 cisel popisnych, takze rekneme do 500 SIMek, za predpokladu, ze kazdy doma ma mobil a nekde bydli uz jen babi a deda a jinde i mladsi generace s deckama. Taky mrtvo, dycky cekam jaky hovna z nich vypadnou s tim, ze nemuzou nic udelat, hovna, kecy, sracky. A ano, skutecne neni potreba budovat 30m stozar, stacila by i jen 10m prihrada. Asi jedine reseni, dostat do takove obce nejakyho hlavouna, co si tam bude jezdit na chalupu a ten ma prsty dostatecne dlouhe na zatlaceni na spravna mista.

To co jsem psal udělali pro jednotlivce - firmu. Ale museli si to zaplatit.

Ale tak udělej to dle sebe a uvidíš jak ti to bude fungovat. Nejjednodušší řešení se ti tu nelíbilo(VoWifi) a zbytek si opakujes ze ti ten osklivej tmobile nepokryl nějakou vesnici.

to me asi uplne nezajima, tmobile nehne prstem pro celou dedinu, tak pro jednoho uz tim tuplem ne

hledam reseni co koupim, nasadim a uz se nevracim

Resil jsem to u nás a celkem veda to je.

Prijimaci antena by mela být nekde kde mas kvalitni signal, pravdepodobne na strese

Vysilaci antena musi byt od prijimaci vzdalena a to v idealni pripade tak aby se vubec nevideli, takze nekde v baraku.

A i tak to potom funguje zvlastne, respektive mobil ti treba ukazuje ze signal mas, ale pritom si nezavolas protoze antena na strese signal nema a pod...

já jsem s tím u jednoho člověka bojoval a moc dobře to nechodilo, jako chvilku ano a potom zase ne, vykašlal jsem se na to, přijel tam potom odborník který to rozchodil a celý problém byl v tom že on dal ten aktivní prvek hned za tu venkovní přijímací anténu což já jsem měl u té vysílací a zjevně se to vytrácelo někde v koaxu, no takový detail to rozhodnul...

VoWifi neni zadne reseni, nikdo nebude laborovat s pokusy, hleda se reseni, ne bastleni

Jenomže takové řešení není.

Jediný kdo to může vyřešit je operátor, ten na to sere pokud tam nemáš páky.

Jejich minidokrývače (vodafone měl "valstní 3G zónu") nejsou žádná výhra - někde jsem to měl a zrušilo se to kvůli LTE (v mobilu muselo být vyplé LTE, jinak byl raději na padajícím LTE než na zóně)

Opakovače jsou extra problematické a velmi pravděpodobně nelegální. I kdyby se to podařilo slušně zprovoznit, vyžaduje to trvalou péči protože i operátor mění věci u sebe...

Takže ve finále, pokud se jedná o pár lidí, je VoWiFi vlastně celkem záchrana.

VoWifi .. resi jako co ? Kdyz nemas konekt, tak asi fakt nic

Já měl zato, že ten tvůj zákazník má doma funkční internet, a to mu stačí aby mohl mít službu VoWiFi

Na telefonu zapneš službu Wi-Fi hovory a když bude telefon připojený k Wi-Fi, bude mít dostupný internet, a v telefonu bude sim karta od T-Mobile tak si normálně zavoláš i pošleš sms.

A pokud doma nemá funkční internet tak, tak mu řekni, že je šťastný člověk, protože ho nikdo nebude otravovat a navíc mu do hlavy nepůjdou žádné škodlivé magnetické vlny.

Já měl zato, že ten tvůj zákazník má doma funkční internet, a to mu stačí aby mohl mít službu VoWiFi

Na telefonu zapneš službu Wi-Fi hovory a když bude telefon připojený k Wi-Fi, bude mít dostupný internet, a v telefonu bude sim karta od T-Mobile tak si normálně zavoláš i pošleš sms.

A pokud doma nemá funkční internet tak, tak mu řekni, že je šťastný člověk, protože ho nikdo nebude otravovat a navíc mu do hlavy nepůjdou žádné škodlivé magnetické vlny.

to je rada nad zlato, nakopat tě do řitě. Jo a mimochodem... kolik telefonu má vowifi? Pokud vím tak pouze pár vlajkových lodí a jinak nic a to ještě když si to někdo ručně zapne což skoro nikdo nemá. Takže to stále bohužel není globální řešení typu "kdokoliv přijde, kdokoliv jede". A navíc se to stále neumí přepojit samo na gsm. Shit. Pochopil bych kdyby to třeba na 1-2 sekundy vypadlo ale ne že to ukončí hovor.

Pokud nemá vůbec žádný signál, tak si přes VoWIFI zavolá, telefon bude mít signál a bude normálně fungovat. Ano hovor padne, když odejde z dosahu WIFI, ale to je podle mě menší zlo, na které se dá zvyknout, než by si nezavolal vůbec.

Doma signál nemáme a přes WIFI normálně telefonujeme, funguje to, nepadá to. A na to, že když s někým mluvím, tak nesmím sednout do auta a odjet pryč jsem si prostě zvykl.

Řekni, třeba Alcatel 1x za 2.000, nebo Honor 9 Lite a Huawei Mate 10 Lite za 4.000 to jsou vlajkové lodě?

https://www.cnews.cz/volte-vowifi-o2-t- ... venec-2018

Jak jsem psal minule lidi mají telefony a ani neví co umí, tak bych se vůbec nedivil, kdyby už telefon co VoWIFI umí měli.

za a, nema konekt na tohle ani na nic

za b, urcite bude kazdemu, kdo k nemu prijede, rikat zapni si nejaky sranec nebo si u me nezavolas

za b, urcite bude kazdemu, kdo k nemu prijede, rikat zapni si nejaky sranec nebo si u me nezavolas

Viktore tím pádem nevím co dál řešíš.

Možnosti jsou tu jasně popsaný a ano žádná z nich není perfektní.

Pokud chceš perfektní řešení pro zákazníka, tak se dá domluvit s OP že se postaví BTS. Nám to T-mobile nacenil na 500 000 a dokonce nám dal možnost splátek :)

Viktore tím pádem nevím co dál řešíš.

Možnosti jsou tu jasně popsaný a ano žádná z nich není perfektní.

Pokud chceš perfektní řešení pro zákazníka, tak se dá domluvit s OP že se postaví BTS. Nám to T-mobile nacenil na 500 000 a dokonce nám dal možnost splátek :)

Ještě jsi zapomněl napsat, že bude potřeba postavit 3 BTS, protože když se domluví s T-Mobile, tak bude mít signál od T-Mobile, ale když mu tam přijde návštěva, která má Vodafon nebo O2, tak si taky nezavolá... :

Nebo jsem někde přehlédl to, že tam Vodafone i O2 signál má? Pokud ano, tak ať přejde ke konkurenci, možná ještě vydyndá lepší ceny. A to že nebude mít návštěva signál by mi žíly určitě netrhalo.

U jednoho movitějšího zákazníka jsem na půdě viděl toto. Na střeše byla směrovka na nějaký stovky MHz a bylo to v oblasti s nic moc signálem, takže účel je asi jasnej. A podle nálepek to patří CETINu, takže legalita a servis jsou asi taky pořešený.

hm, to vypada dost zajimave, zkusim zitra probrat s klukama z cetinu, diky za info, nejak me to nenapadlo resit s nima kdyz jde o t-mobile, pravdou je ale ze radia / ocelove i sajty uz jsou spolecny ...

U jednoho movitějšího zákazníka jsem na půdě viděl toto. Na střeše byla směrovka na nějaký stovky MHz a bylo to v oblasti s nic moc signálem, takže účel je asi jasnej. A podle nálepek to patří CETINu, takže legalita a servis jsou asi taky pořešený.

V práci máme taky něco takovýho (O2) a tuším, že cena je v desetitisících. Dole u antény 3G signál a cca 25Mbit na net.

T-Mobile ma Cechy sdilene s O2, O2 ma Moravu sdilene s T-mobile , jinak se u zakazniku davalo tohle

Coiler = repeater

Kdyz chces pokryt barak, a nebude to svitit z baraku ven, tak si muzes dat jakykoliv repeater :-)

V roce 1996 jsem natahnul na komin antenu a dole pripojil na JEDEN telefon (tehdy mely vsechny telefony konektor) a bylo vyreseno.

Dnes aby se lidi neposr... aby byli chvili bez telefonu :-))

Ony uz se nedavaji mikrocelly?

Coiler = repeater

Kdyz chces pokryt barak, a nebude to svitit z baraku ven, tak si muzes dat jakykoliv repeater :-)

naprosto souhlasim pokud ten repeater nebude svitit ven muze si kazdy instalovat co che jak chce :-) = repeater nesmi vysilat smer BTS...

Hele repeater fakt neni dobry napad = je to ilegalni (ja vim, bezne se prodavaji a taky pouzivaji, bezne instaluji :-( ) a driv nebo pozdejc to zacne rusit BTS (vetsinou je zdrojem ruseni BTS prave repeater nebo aktivni TV antena), pak si bude operator stezovat, protoze mu nevola sektor na BTS a ja vyrazim hledat zdroj ruseni, dal se o to uz postara CTU ;-)

Kazdy operator ma moznost (a taky to dela) na lokalni vykryti (rodiny dum, sklad,sklep,restaurace) postavit u zakaznika NanoBTS, PicoCell, SmallCellu kazdy tomu rika jinak. Tmobile pouziva i svoje repeatery naladeny jen na svoje frekvence (mimochodem i ten uz rusil BTS :-) )

O2 a VDF meli zas nejaky "domaci repeater" sparovany dve krabicky, jedna na okne kde je signal a druha nekde v baraku kde byl potreba signal, ale to nevim jestli se jeste prodava a tusim to taky bylo jen 3G

Na fotkach od DAFFYX je NBTS = lokalni mala BTS, pravdepodobne pripojena pred ADSL, nebo pres lokalni pripojeni do netu, umi ale pouze 2G, pripadne se delaji NBTS HUAWEI ale ty zase umi jen 3G a 4G

Nejrozumnejsi je to asi resit s operatorem, bud nabidne sam nejake reseni, nebo kdyz bude dost stiznosti z mista sam premeri oblast pokryti a treba dosmeruje anteny, ale chapu, ze to je na dyl, milion telefonu s nejistym vysledkem. Pokud je tvuj zakaznik nejaky sefik firmy tak urcite maji vic simek u operatora, zkus to na to nabalit jako ze maji hodne simek,ale ze mu to tam a tam nevola ...

📡 Telekomunikace.cz