nejsem u toho a tak se to tezce posuzuje.
Z mych zkusenosti jsou s kanaly 5500-5700 lehce problemy, protoze spousta telefonu / notebooku v techte kanalech neskenuje. Moje doporuceni je pokud je nejaky kanal, alespon trochu volny tak se drzet mezi kanaly 5180-5320.
Dalsi vec je vyber pasma - nevim proc ale pokud se nastavi only N, N/AC a podobne omezujici mody pod band, tak to obcas nejede / jede divne. Nechte tam proste A,A/N,AC (proste ten mod kde je toho nejvic)
Co se tyka nastaveni vysilaciho vykonu... pridavat vykon nad limit (coz mikrotik umoznuje) nema moc smysl a hlavne nema smysl palit plnym vykonem. Je potreba si uvedomit ze Mikrotik ma hodne citlive wifi karty v porovnani s beznymi wifi routery a tak je mozne o kousek vykon zvednout pokud je to nutne, ale zvedat o vice jak 5dBm je blbost, protoze ikdyz uvidite lepsi signal na koncovem zarizeni, tak koncove zarizeni silneji vysilat nebude aby to chytil zpet i ten router. Vykon se nastavuje pod advanced, tx power moder na all rated fixed (nastavi vykon natvrdo pro vsechny rychlosti), nebo na card rated (pokud ma wifi karta optimalni vykonovou tabulku ve sve pametu pouzije se ta), nebo default co ma karta standartne nastavene. Co je nastavene realne je videt v zalozce current tx power. Nastaveni vyssiho vykonu jak karta zvladne je mozne, ale vede to casem k destrukci karty. Doporucuji tedy podivat se na vykon pod default, pokud je vykon vyssi nez co chci tak nastavit all rates fixed a snizit vykon. Limit pro 5GHz indoor u nas je 23dBm, a zisk anteny je kolem 2dBi, takze se da nastavit maximalne 21dBm pro SISO, nebo 18dBm pro MIMO. Neznam ale nikoho kdo by v indooru meril vykon...
Kanaly 5500-5700 podlehaji DFS, tzn pri preladeni kanalu router ceka 10 minut jestli v te frekvenci nejede meteoradar. Je to dalsi duvod proc tyto kanaly nedoporucuji pouzivat.
Taky nedoporucuji nastavovat vice jak 40MHz kanal - je to zbytecne, zrychleni blizke nule a zasere to zbytecne moc pasma.
Kdyztak dejte vedet jak jste pochodil ci zda jeste neco potrebujete.
Matess