Kdyby to bylo tak jednoduché tak jsem ani nepsal. Já potřebuji do každého hapu dotáhnout všechny 3 vlany a až v něm je rozhodit na home,guest a management. Jenže nyní jsou všechny komplet v bridge. Proto chci ukázku na živo a diskuse asi nic nevyřeší. Už se naštěstí jeden dobrák našel a zítra uvidíme.
No tak jednoduše na každý interface dej VLANy kolik jich potřebuješ.
Pak udělej tolik bridgu, kolik máš VLANů a pak do jednotlivých bridgů přidej odpovídající VLANy...
Nejlíp si ještě bridge očísluj podle VLANů.
Bridge_VLAN_0
Bridge_VLAN_1
Bridge_VLAN99
O to mi šlo, takže musím mít na hlavním routeru pro 3 vlan 3 bridge? Akorát když eth2 vede do switche, tak tem nemůžu přidat do více bridge. To je jedna z věcí na které jsem se zasekl. Potřebuji aby z mikrotiku na jeden eth šly 3 vlany a do každého hapu také 3 a následně v nich je rozházím na home,guest, management. Mikrotik je v tomto zbytečně složitý. Klasické switche to mají řešené o 100% přehledněji... VLAN jsou to jediné co v mikrotiku zatím nevím na 100%
Precti si jeste jednou muj prispevek... z hlavniho MK posles po 1 eth vlan2,vlan3,vlan4 do switche. Ze switche je zase jednim eth posles do hapky, kde zase udelas na vstupnim eth ty tri vlany. A nasledne vytvoris na tri bridge a kazdou vlanu das do bridge s rozhranim, kam jo chces poslat (eth, wlan, etc). Na hlavnim MK zadny bridge nedelas