Zdravím
mám nasledujúci problém:
Mám menšiu sieť (subnet 10.0.0.0/8 je pre zákazníkov, 192.168.x.x/24 sú subnety pre DMZ a pod.) Mal som verejnú IP ako spojovačku a k tomu C-čko verejných IP, ktoré boli pre služby a zákazníkov s NATom 1
Teraz som musel zmeniť behom 24 hod poskytovateľa netu (nie vlastnou vinou). Mám neverejnú spojovačku v rámci nového poskytovateľa z rozsahu 192.168.x.x (nebije sa so žiadnym rozsahom u mňa v sieti) a vie mi poskytnúť 32 verejných adries.
1.ako urobiť presmerovanie novych verejných ip, keď vlastne to ide cez 2 x NAT (jeho a môj).
a) urobiť pre každú verejku jednu neverejku smerovanú namôj router a následne u seba urobiť nat na moje vnútorné
b) urobiť presmerovanie na jeho NATe priamo na moje vnútorné ip a povolit to na mojom NATe
c) iné riešenie
2. má zákazníkov na rovnakom subnete (10.0.0.0/8) ako ja. Keďže u seba doma mám net do neho, musel som urobiť novú routu na svojom routery, aby určitú adresu 10.x.y.z/32 hľadal za mojou WAN (u poskytovateľa). Ako však poriešiť jeho zákazníkov, keď budú chcieť používať moje služby (mail, web, atď.) a keď používajú rovnaký subnet ako moji? Nech zanatuje svojich zákazníkov voči mné?