Zdravím,
na jednom sajtu, kde jsem měl historicky namixované MT a UBNT klienty, se mi podařilo konečně všechno sjednotit na MT. A slavnostně jsem tak přepnul z 802.11 na nv2.
(Skoro) všechno funguje, ale…
Jeden klient vypíná své zařízení, když ho nepoužívá. A když ho zapne, tak se klient zaregistruje do AP, ale nekomunikuje. Když se podívám do registration table, tak ho vidím, když se podívám na stats, není u něj last-ip!!! Od něj neprojde ping směrem do sítě.
Když ale zkusím jeho IP adresu opingnout zvenčí, okamžitě se chytí, začne odpovídat, ve sats se objeví last-ip, klient začne fungovat.
Jen teď nevím, jestli je to jen časová shoda nebo to soiuvisí s přepnutím na nv2. Děje se to u toho jednoho + ještě se to pravděpodobně jednou stalo u druhého klienta. Na jiných sajtech jsem se s tím nesetkal (netvrdím, že to tam není, ale zatím si nikdo nestěžova = nezjistil jsem to). Porovnal jsem konfigurace AP i klentů a nenašel jsem rozdíl (netvrdím, že jsem to nepřehlédl). A nebo se to jinde neprojevilo jen proto, že se někde děje něco specifického.
Jak na AP, tak na tomhle klientovi je ROS 6.44.5, někteří klienti maji ROS starší. Ale tak je to i na jiných sajtech, kde problém není.
Setkal se prosím někdo s podobnýám problémem?