SpeedyGT Docela by mě zajímalo proč je vlastně na vyšších frekvencích o tolik lepší signál. Pravda že na LHG / nRAY se ten spoj chová líp na vyšších ale o tolik? 68GHz už je trochu mimo ale dokud bude ČTU měřit wAPkou tak neuvidí nic 😬
gemb SpeedyGT Proste utlm s kyslikom, preto je pasmo 60GHz tzv. odpadove pasmo, rovnako ako 24GHz a zvyseny utlm s vodou. Najviac odpadova frekvencia je 60,4GHz, resp zaciatok pasma 58 az 62 GHz, uz na 64 GHz je to v pohode a rozdiely su ovela mensie...preto sa tu niektorym nechcu spojit dlhsie spoje na mikrotikoch ked su na tychto freq...ubnt je dalsi skok generacny, iny cipset, takze to vie aj ine veci a zaroven mame umelo rozsirene pasmo kde vieme operovat...Legalita ma netrapi a zas a opat je to len otazka kedy to rozsiria az po zaciatok Ebandu...
kozlicek SpeedyGT ptz ta antena je naladena na stred pasma a se zvysujici se frekvenci stoupa zisk anteny...
asimko Pridam aj svoju skusenost: Prevadzkovane cca pol roka, zhodi to trosku vacsi dazd, mrholenie nevadi, snezenie este neviem, samozrejme zaokruhovane, ale inak velmi pomohlo, vacsina roka v pohode ... Su tam kryty od JRC.
pedro4444 asimko asimko v tom kruhu to neznaci ze to ide cez prekazku? ale to sa mi teda nezda kedze mas excelent link tak to teda nebude asi znacit co som si myslel to je teda nadmorska vyska?
asimko viktornovotny mam samozrejme aj kratsie spoje, ale tento som fakt uz nevedel ze co a za kolko, tak som si povedal, ze to skusim 😉
asimko wolf14 toto konkretne je priamy spoj na jednu obec, inak standard trasa ide cez 2 skoky 17 ghz, inak rstp, proste jeden ip subnet ...
basty Jakou mate zkusenost s vice AF60LR na jednom stozaru? Dochazi k ruseni mezi sebou jak na stejnym kanalu tak na jinym? Pri pouziti jirous radomu, (ma ten plechovy limec... coz nepredpokladam ze to bude extra dobre, ale muze to pomoci trochu. Diky
kozlicek basty mam af + lhg metr od sebe a otocne o cca 90stupnu a na stejnem kanale a je to OK.(bez radomu)
ppp76 Na jednom stozaru cca 50cm od sebe vsechny na stejnym kanalu s jirous deklem , uhlove cca 30 - 50 st od sebe a jedou bez problemu uz od jara
ppp76 basty 3 spoje, nastaveni jsem pustil automatiku a samo si to dalo stejnej kanal a kdyz funguje neresim
basty Jaky je dobry postup na ladeni spoje? Nejdrive kukatkem, to ale jsme zjistili ze neni nejlepsi, ale tim ze UBNT ukazuje normalne signal, tak se da hezky doladit (navic drzak suprovy...) Nicmene projel jsem kanaly a jsou tam velke rozdily v signalech. Je dobre dat signal na nejakou frek. a pak zmenit? Pripadne nejaky vychytavky v tomto? Diky