Není už potom lepší koupit Weha WFK9 a neřešit centrálu, kompresor atd.? Máme ho pár měsíců, zafoukli jsme tím tak 10km kabelů a nemá to problém ani s během několik hodin v kuse. Na obrázku to vypadá velké, ale není to zase takový obr. Těch 100kg se díky provedení "kolečko" dá v pohodě zvládat v jednom a do auta se to taky vejde.
Kompresor na zafukování do 200m
Uvodem musim rict, ze nase pripojky maji trubicky 7/4. Dale za dobu naseho pusobeni jsme zafoukli vice nez 5000 pripojek a na zafukovani vyzkouseli ruzne zdroje vzduchu.
Nyni mame uz asi pul roku reseni, ktere povazujeme jako finalni a na pripojky uz asi nic lepsiho porizovat nebudeme.
Takze to finalni reseni je Makita AC310H. Trochu drazsi kompresor, je potreba k nemu koupit i original vysokotlkou hadici a nechat predelat vystupni koncovku, ale opravdu vyborne reseni, ktere stoji za to. Nejlepsi je moznost regulace vystupniho tlaku v rozmezi 0 az 22 baru!
- Upraveno
To už chce dobry těsnění do 22bar obecně je na 7/4 lepší mít co největší tlak aby se tam kabel dostal. Pak záleží na délce přípojek. Myslím že do 100m 10bar stačí. Když má někdo delší trasy tak je větší tlak nutnost.
A centrálu k tomu máte jakou? Počítám že žlutá kiporka s tím bude mít problém celkem.
S M17 uz teda nefoukate pripojky?
A to akoze mikrotrubicky maju niekde pisane, ze zvladnu 22 bar? nezvladnu a tak isto ani spojky...Pripojky do 150m vzdy fukam s el. kompresorom Scheppach 2,2kW, 10bar a 412l/min. Trubicky len 7/4 a ziadny problem, dolezity je aj posuvac, co je plynuly posun zo zvaracky....centralu k tomu neriesim ziadnu lebo elektriku bereme od klienta ktoreho pripajame a fukame od klienta von do rozvadzaca a nie opacne. Ked bolo treba fukat mimo a nebola elektrika tak centrala scheppach 5,5kW a bez problemu isla s tymto kompresorom
mena A jakej tlak máš na metru zafukovačky na trubičce? Nenašel jsem u těch 22ATM průtok, respektive jaké to má plnění L/min. Tam se asi dost hraje na 6.2L v té nádrži a pak bude tlak asi dost slabý ne? Zajímalo by mě setup 100m trubičky, připojím třeba 15ATM a jak bude vypadat tlak po minutě foukání, jestli klesne dolů, nebo to zvládne do 7/4 plnit 15ATM.
Ten AIRBOY 261E má na výstupu opravdu 10ATM ? My do teď jedeme s 8ATM schepachem a max máme 350m 1.7mm vlákna do 7/4, ale konce jsou tragédie. S 10ATM je to značně lepší co jsme měli na testy. Škoda že nedělají něco na 12ATM, to už by bylo dostačující. Takhle furt řešíme jakej "malej" vysokotlakej na houmácký přípojky 7/4 a větší na 12/8 trasy.
dagus no to věřím, to je strašná dálka na 350m. A úplně nechápu že se vyplatí mít tak dlouhý přípojky jak z pohledu materiálu, zafukování jak praktický tak časově, tak případně oprava...
Samozřejmě tlak je jiný na začátku, v půlce a na konci. Airboy do 7/4 cykluje mezi 10 - 8 bary. Natlakuje na 10, postupně klesá jak se vyprazdňuje zásobník a pak zase sepne a vyjede na 10.
Na takový délky prostě potřebujete stabilní velký tlak. My jedeme přípojky max do 120m a 2mm kabel. 1,7 jsme zkoušeli a je to už moc malý a křehký.
- Upraveno
8-10atm do 7/4 nezní špatně. My jedeme 6-8 a u 6ti to je nic moc. Jinak je to 350m protože lokalita je malej hybrid uprostřed polí s 16ti parcelama a tak to jede vše z jednoho místa a vaří se vždy u nás a u klienta, nikde nic po cestě. Stejně nechápu kde je problém, že výrobci nejdou do 12ATM. Jestli to už neutáhne motor, protože nádobu na 15ATM evidentně umí udělat. Ještě by mě zajímala ta makita na tom výstupu 0-22ATM jestli to jede třeba 12-15 ATM tak by to bylo dokonalý, ale na to je třeba plnící výkon.
Ještě by mě zajímalo technicky, jestli se nedá přenastavit ten tlakový spínač aby jel 9-10 a ne 8-10.
Protože většina aplikací je do 10 bar a je to mainstream. Spínač jsem nerozdělaval. Možná může jít nahradit. Ono nějak doporučený max je těch 15bar. Víc bych si netroufl. Tuším jsem viděl že destruktivní je 25bar chr. Nebo spojek.
basty s M17 uz nefoukame dlouho. Vozili jsme ho na privesu za autem a bylo to dost neohrabane. Pak jsme foukali s Airboy 261E, ale cca u 2% pripojek jsme se museli vratit na zakladnu pro M17. A ted jsme nasadili Makitu a super. Zvlada ji centra Kipor 2600IG. A mame stabilne nastaveny tlak na 15bar, obavy ze nam neco exploduje prece jen jsou... Jednou to jeden novejsi pracovnik omylem nastavil na 22 bar a nekolik pripojek se zafouklo i maximalnim tlakem, nez jsme si vsumli a vratili tlak na 15... nastesti vsechno, foukacka-trubicjy-spojky, vydrzelo.
mena Jasny, byl jsem u Vás před delší dobou...
Mam prave stejny setup airboy a stejný kipor ale kdyz kompresor nejdriv doma "nezahreji" tak ho centrala nenastartuje. A v zime je to take spatne... Pouzivame jen v nutnych pripadech... Jinak si bereme 2x 50m prodluzky od zakaznika a foukame z boxu. Kdyz to jde coz nekdy nejde foukame od klienta.
No a prave tomu se divim, ze makita s 2500W vs 1800W s tim jde...
Konzultovali jsme to prave s dodavatelem z kiporu a rikali, ze takto dostava ta centrala zabrat... proto to spis nepouzivame...
Na 7/4 jsem si i udelali upousteci ventil aby nam z centraly kompresor nevypinal..
pidda Caff pouzivame benzinovy WEHA https://www.weha.cz/kompresor-wfk-9-pojizdny-benzinovy-ean126171-skup703.php dava do MT 12/8 v pohode 10bar a to pri dlzkach cca 300-800m
Palino1977
Zvládl by tento kompresor WFK 9 i malého krtka? Třeba TERMA MAX K65S má požadavky při 7 barech minimálně 0,8m3/min (doporučeno je 1,2). To by mohl dát, když se sníží tlak z 10 bar na 7 ne? Má to někdo odzkoušené?
Za mě to nedá. Mám Atmose PDP35, 12-14bar(pro raketu stáhnete na 7bar), 3,5m3/min a pro rozhýbaní rakety jsem někdy za ten výkon rád a to mám jen 75mm raketu. Dále si vem, že ti ten kompresor pojede i několik hodin pořad na 100% pokud bude tvrdé podloží! To moc dlouho nevydrží.
- Upraveno
to neda, je treba sroubovy kompresor ktery doda alespion 1.2m3/min. pri 7bar.Pouzivame atmose pb82e
Škoda, no, právě hledám co koupit na záfuk a raketu. Atmos PDP35, nebo PDP 28 s vyšším tlakem by byl ideál, ale ta cena...
Jakou cca vzdálenost zafouknu 2mm kabel do 10/5.5 tlakem jen 7 bar?
- Upraveno
Na zafukovaní je WFK9 úplně v pohodě. Na krtka asi ne, nemá to díky malým nádržím úplně stabilní tlak. Musel by se hodně snižit, případně nastavit jinak spínání. Standardně to kmitá cca 7,5-10BAR
kozlicek myslím že u malé trubičky jde spíše o ten tlak, proto se používají kompresory s vyšším tlakem, ne? Na to jsem se právě ptal, jestli mi bude stačit stavební bazarový kompresor 7bar na malou trubičku 10/5,5 klientů. Vzduchu by už bylo dost. Nechce se mi pořizovat dva kompresory, nebo nový drahý, tak se snažím napasovat něco levnějšího.
Požadavky pro raketu cca 1,5m3 7bar, to by stavební kompresor klasicky dal. Na záfuk by to chtělo cca 12bar 1m3. Kolik bych zafoukl s nízkým tlakem jen 7bar?