• Právo
  • zuřivý uživatel uploadu

uff, to by som musel par ludom tiez poslat vypoved zmluvy...

Mám doma server, a linku od UPC, 2000Gb Up a 500GB Dwn za 2 týdny a pro upc to nic není... Chtěl jsem od nich optiku (Sloupek s optikou je u baráku jen přes cestu že si to i zaplatím dokopání nebo i sám si dokopu) ale pro ně by to bylo komplikované že nemají vlákna a tak že by museli trasu převařit atd.... Také neplatím běžný home tarif ale byznys , a když to tak vezmu tak nemají ani ten optický převodník na coax zálohovaný .... tak když v ulici vypadne elektrika na půl dne nebo víc a zavolám jako byznys klient tak stejně to neřeší

Pokud to opravdu moc omezuje, tak bych mu to napsal nějaké bububu a že si má pořídit byznys tarif.

Pokud to vyloženě vytěžuje víc ostatní klienty tak bych mu nastavil burst limit ale je to potřeba řešit, hlavně pokud má linku za 250kč a podobné cenové šílenosti.

jasný ale já řeším wifi 5GHz 20MHz neřeším kabel, tam je to fuck...

Mám doma server, a linku od UPC, 2000Gb Up a 500GB Dwn za 2 týdny a pro upc to nic není... Chtěl jsem od nich optiku (Sloupek s optikou je u baráku jen přes cestu že si to i zaplatím dokopání nebo i sám si dokopu) ale pro ně by to bylo komplikované že nemají vlákna a tak že by museli trasu převařit atd.... Také neplatím běžný home tarif ale byznys , a když to tak vezmu tak nemají ani ten optický převodník na coax zálohovaný .... tak když v ulici vypadne elektrika na půl dne nebo víc a zavolám jako byznys klient tak stejně to neřeší

Pokud to opravdu moc omezuje, tak bych mu to napsal nějaké bububu a že si má pořídit byznys tarif.

Pokud to vyloženě vytěžuje víc ostatní klienty tak bych mu nastavil burst limit ale je to potřeba řešit, hlavně pokud má linku za 250kč a podobné cenové šílenosti.

To musíte přejít na 3,7Ghz tam to ""přeci"" pojede lépe jak přeci říká nordic telecom cca 100Mb/s, sdílených mezi min 50 lidí....

U kabelovky to není také moc dobré, když kabelovka má sdílených teoreticky 500Mb/s pro všechny (docsis 3.0 8kanálů) , rozhodíte to mezi 200-300 klientů (jak dělá upc na sídlišti ) a když se setkají 10 torentářů a pár byznysů tak celá kabelovka jde do kopru, jako 5GHz jen s tím rozdílem že na 5tce je v dobrých podmínkách 100-150Mb/s (PTMP), u kabelovky je také důležité jaké mají modemy úrovně a snr když je kabelovka zarušená od čínských tv tak také nefunguje .....

A argumentovat je to kabel tam to musí jet je o ničem, přeci víme že vdsl ne všude funguje dobře jelikož ten kabel je holá dvojlinka... totéž platí u kabelovky, bezdrátu, ale i u optiky když se to odrbe.

U kabelovky je to trochu jinak, tam jde vlákno a na konci je převod na metaliku. Pokud to vlákno nestačí, tak se použije další atd.

No v tom případě je to ideální pokusný králík na nasazení 60Ghz hned po Novém roce...

No vidim, ze standarty ma kazda firma inde

U nas takto po 17 dnoch tohto mesiaca....prvy zakaznik je ubytovna s 38x unifi. Kazdy mesiac razia cez 7TB. Druhy zakaznik je ubytovna kde maju proste beznu pripojku. Treti zakaznik je bezny klient s IPTV atd....

1. 3850GB (ptp 60ghz)

2. 1210GB (ac sektor mesto 30Mhz)

3. 1180GB (ac sektor mesto 30MHz)

4. 978GB (ac sektor mesto 30MHz)

5. 960GB (ac sektor dedina 30MHz)

Na 20 tom mieste mame stale klientov ktory maju okolo 480GB.

tak to asi bude...

U kabelovky je to trochu jinak, tam jde vlákno a na konci je převod na metaliku. Pokud to vlákno nestačí, tak se použije další atd.

Na začátku je cmts - zní vede coax do optického convertoru z důvodu rozšíření kabelovky na větší oblast než je okolí cmts, z optiky to jde do opťáku který jen hloupě převádí světlo na coax (po optice je namodulovaný analogový signál z coaxu) dále jsou tu zesilovače se zpetnýmy směry není to tak jednoduché hlavně udržet úrovně modemů a rušení , takže tvrzení začíná to optikou je mylné optika tam je jen pro distribuci již vytvořeného signalu. Problém je když nejsou vlákna na danou oblast nebo když je kabelovka nešikovně navržená a nelze přidat opťáky (znamenalo by to pak projít celé zesilovače a změnit úrovně zesílení, rozbočovače proměnit atd.)

Pracoval jsem u kabelovky tak vím, ale už pro ně nedělám naštěstí

Jednou se nám stala taková situace že jsme měli šváclou optiku a nějak to ještě jelo , ale zahlušilo nám to modemy a internet nejel ale televize jela

Každá technologie má svoje plusy a svoje mínusy. A u kabelovky UPC to není tak špatný. Co se týká úrovni, tak všechny trasové zesilovače mají AGC. Každopádně kabelovka má nejefektivnější způsob šíření TV signálů, takže není důvod to násilně měnit na nějakou IPTV a celý to akorát dojebat (o čemž se občas uvažuje, že je DVB-C údajně za zenitem).

no jde mi hlavně o ten upload, download je v pohodě výsledek je ale horší díky tomu uploadu

díky za vaše názory možná že se na to dívám blbě, já osobně třeba vůbec takový upload nemám a právě netuším kdo má potřebu v nepodnikající svéře toto dělat...

Staci mit v w10 zapnutou proudovou aktualizaci a ten stroj je sdili ostatnim. Nebo stacilo. To same wotko a dalsi. Jinak to kouzlo se jmenuje shaping a tohle je presne duvod proc mame asymetricke linky.

Vždyť je to tok okolo 0.5 Mbps. To může udělat třeba jedna kamera na externí NVR.

Co je na tom tak strašnýho ? Trochu mi to přípomíná "otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi ..."

Neposkytujte to čo Vám potom robí problémy...hotovo .Buď to zvýšte agragačný pomer na sektore alebo to proste upgradnite...

Vždyť je to tok okolo 0.5 Mbps. To může udělat třeba jedna kamera na externí NVR.

Co je na tom tak strašnýho ? Trochu mi to přípomíná "otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi ..."

vždyť psal že to má nárazově ve špičkách ..... tak tvá reakce je úplně mimo

jasný, pokud bych měl uživatele zařízelého na UP na 4Mb tak je mi to fuk klidně at jede NONSTOP :) spíš asi budu muset změnit shaper aby těch 20Mb UP bylo jako burst :)

Pan ma talent :-) Hlavne aby ta hospoda nebola vlevo.

o 5 dní později

Co tomu zákazníkovi nějak slušně vysvětlit, jestli by svoje stahovací/uploadovací aktivity dělal mimo špičku pokud možno? Pokud na něj nastoupíš stylem "sakra moc taháš, zřiď si VIP přípojku, zatěžuješ mi to bla bla bla..." tak se nediv že tě pošle do háje.

V prvné chvíli jsem myslel že se tu píše o mně Občas dělám zálohy a to je třeba 500GB tam a pak 500GB zpátky na ověření pro jistotu. Taky jsem na wifi na sektoru s XY dalšíma lidma. A tyhle věci se snažím spouštět na noc, případně pokud se to přes noc nestihne, tak minimálně na večerní špičku to pauzuju/omezuju.

Samozřejmě nečekám že by to to všichni vždycky poslechli a dělali mimo špičku, ale určitá šance tam je. Minimálně v nějakém omezení - namísto deseti "uploadovacích session" ve špičce ti udělá jen tři.

o 8 dní později

No jo jde to nahoru.. Máme tu i borce co dělá za posledního půl roku průměr 42GB/den. Po nějaké době od připojení psal, že se mu připojení občas zdá nestabilní tak se umístila na vysílači směrovka jen pro něj a od té doby je klid. Ale tohle je opravdu domácí extrémista, který se rozhodl platit 1000Kč/měsíc.

tak potom není co řešit když chce platit a můžeš si tam dát tu směrovku ale dávej si směrovu někomu kdo chce platit málo že :)

No jo jde to nahoru.. Máme tu i borce co dělá za posledního půl roku průměr 42GB/den. Po nějaké době od připojení psal, že se mu připojení občas zdá nestabilní tak se umístila na vysílači směrovka jen pro něj a od té doby je klid. Ale tohle je opravdu domácí extrémista, který se rozhodl platit 1000Kč/měsíc.
Kolko dava mesacne? 1,2TB ked to tak pocitam ? Takych 1TB tu mame....najviac zozeru ti co maju dajaku IPTV a nevypinaju box, najviac s beznych zakaznikov dava borec s IPTV a to 2,28TB mesiac a plati v prepocte 480kc, druhy s IPTV 2TB a plati 420kc, treti je zas dajaky hrac co streamuje a dava 1,5TB mesiac ale plati 700kc. Najviac ma teda vytacaju ludia s tou IPTV ked to nevypinaju...hlavne tie vytazene sektory ked sa tam sype 10Mbit konstantne a zbytocne zaroven. Ale mam pre nich specialne novorocne prekvapenie, kazdy kto bude mat IPTV pojde do specialnej agregacnej skupiny a tam sa mozu bit o rychlost Ked zacnu vypinat stb tak ich odtial vyhodim, jednoduche.

Dnes jeden uzivatel za 24 hodin stahl 190GB. Za mesic ma 1690GB. Na wifi za 300,- to nejde. Napsal jsem mu dopis a uvidim, zda se s nim budu muset rozloucit. Klidne ho konkurenci predam. Bohuzel to dela cely rok, jinak to toleruji.

Zajima me jeho reakce. Jeste nikdy jsem zakaznikovy dopis nepsal

Ze 400 lidi mi dela

nad 1GB- 7 lidi

cca 600GB- 15 lidi

cca 400GB- 60 lidi

zbytek prumerne 150GB

📡 Telekomunikace.cz