• Právo
  • zuřivý uživatel uploadu

Ale když platíš pronájem vlákna za km a tvoje lokalita je 100km od Prahy a máš navíc dvě vlákna (jedno je "záložní" jinou trasou,páč sikovnej bagrista je tu každé leto) tak cena letí uplně někam jinam bohužel...

U desetigigabitovýho okruhu je cena za Mbit někde kolem 1-2 korun. Žádná trága. U stogigabitovýho okruhu je cena za Mbit už hodně pod jednu korunu. Vaše nářky nechápu :

IP tranzit jde pořídit i za cca 7 Kč/Mbit bez daně a to jsem ještě poměrně drahej. Jsou borci, co jej prodají i levněji, už jsem viděl i nabídky na 3 Kč/Mbit : Takže 7 Kč/Mbit vejvar, to je už slušný ne?

A když jsem na vesnici a jde ke me jen optika Cetinu, na ktereho borce co mi to proda za 3 Kc/Mbit se mam obratit ??

Ale když platíš pronájem vlákna za km a tvoje lokalita je 100km od Prahy a máš navíc dvě vlákna (jedno je "záložní" jinou trasou,páč sikovnej bagrista je tu každé leto) tak cena letí uplně někam jinam bohužel...

U desetigigabitovýho okruhu je cena za Mbit někde kolem 1-2 korun. Žádná trága. U stogigabitovýho okruhu je cena za Mbit už hodně pod jednu korunu. Vaše nářky nechápu :

Ten okruh musím někam připojit a za port dle rychlosti zaplatit...

asi se nechápeme, 10Gbit okruh něco stojí, a navíc když jediná možnost je cetin...tak jak to má asi dotyčný zařídit ?? nehledě na to, že nemohu přepočítat cenu na Mbit za plných 10Gbit, když třeba využívam 3Gbit datově. řek bych, že vetšina zna cenu optiky u cetinu, takže asi tak.

u cetinu musíš vždy nakupovat přes někoho, nikde ne na přímo jinak tě po sdělení ceny odvezou do Pelhřimova..............

Od toho mame ISPA

Od toho mame ISPA

Na ISPA se muzu obratit s nacenenim konektu od Cetinu? Cena na vesnici je naprimo des, tak bych se rad zeptal na varianty. Diky.

jo můžeš, toto platí prakticky pro každé větší firmy, můžese stát že i tvůj dodavatel koenktu má s cetinem také jiné podmínky, prostě musí se furt člověk ptát ptát a zase ptát....

jo můžeš, toto platí prakticky pro každé větší firmy, můžese stát že i tvůj dodavatel koenktu má s cetinem také jiné podmínky, prostě musí se furt člověk ptát ptát a zase ptát....

Ano to ma, ale ta vysledna cena se mi zda prestrelena. Ma nekdo info, kolik stoji 1Gbit u Cetinu pres prostrednika ISPA, abych si udelal obrazek?

víme, ale takové věci se neřeší veřejně že, poptej to u nich, nic snažšího není....

V ceně se většinou odráží i vybavenost koncové lokality (někde je to bez investic, někde se musí dodat nějaké DWDM karty...)

Domluv si schůzku se Štěpánem Benešem, podepiš smlouvu o členství. Dle mých zkušeností se to vyplatí. Mám síť na vesnici 100km od Prahy.

📡 Telekomunikace.cz