CRS112 normálně za jedno ucho, vždyť je to z alobalu a nic to neváží. K UBNT jsi ten držák vyráběl - dá se někde koupit?
Je fajn, že mikrotik TEORETICKY umí na switchi i routovat, ale kdo to potřebuje? Naopak to neumí (nebo ne pořádně) spoustu věcí, které už minimálně dekádu umí "každý slušný switch" (QOS s více frontami, dhcp snooping + option 82, igmp snooping...).Když někde potřebuji na switchi routovat, dám tam L3 switch. Od switche tak nějak čekám, že vše bude fungovat wirespeed.
No to se moc nezdá. Pokud to bude vlát za jednu stranu, už jen zatláčení konektoru do díry musí vyvolat nelibé pocity v ruce technikově. Při použití dvou kusů bude sice uplatněn starý sumerský princip klenby, ale i tak si myslím, že to nebude nějak moc stabilní. Switch 960PGS používám snad na desítce míst a nemá pro mé potřeby chybu. Má gigabit, má POE, je IN/OUT na 24V, má tunely, má routy, NATY a spoustu dalších ovládacích prvků, přičemž nemá žádnou z mého pohledu vadu. Pochybuji, že tyto funkce, které potřebuji snad všude, pořeším na UBNT. A to nemluvím o ceně a spotřebě. Takže - třeba já to potřebuji a mám to. A domnívám se, že nejsem určitě sám.
A pokud jsem něco nepřehlédl, tak kolega Puhy nepíše nic o pokročilých funkcích, spíše naopak, zdůrazňuje pouze napájení 24V, což by i Mikrotik mohl zvládnout.
Uši / držáky jsem už vyráběl snad na všechno možné, vždycky se to zdařilo ke spokojenosti všech. Nutný je však dotyčný kus HW mít na stole fyzicky.
Otázka, nač přijde takový "slušný" switch s těmi mnoha pokročilými funkcemi, z nichž ani jednu na daných místech nepotřebuji a jakou tedy budu mít motivaci ho ve svém segmentu používat? Děkuji, mpcz, 31dec2019