Teď se na mne nezlobte za nasledné LAMA otázky, jak už jsem byl upozorněn na první stránce tohoto postu.
1. Pokud budu brát nápad přidělení veřejné IP rovnou na konzoly jako dobrý (její firewall jsem nikde nepotkal), pravděpodobně docílím aspoň toho, že bude její připojení označeno jako NAT 1, tedy bez jakýkoliv omezení
2. Jestli ale mám mít strach o její bezpečnost asi bude lepší jí schovat za NATem druhé veřejné IP
ad.1 Jestli chápu nějak dobře přidělení adres v MK, tak WAN port z venku má automaticky přidělenu veřejnou IP a asi celý bridge (přes všechny porty i přes WAN zevnitř) má přidělenu adresu vnitřního rozsahu sitě.
A je vlastně bránou. Dle tvého popostrčení mám z tohoto bridge vyndat port 2, spojit s portem WAN novým bridgem. A co ostatní porty? Nechám v původním a jen spojené s WAN portem? Pak nevím proč bych měl v
tomto případě přepisovat pravdila na NAT - pro tento nový bridge
ad. 2 Novou veřejnou dát na port2 a NATovat na PS4 s vnitřním rozsahem. Tady asi by měl být opět port2 spojen s WAN novým bridgem. ALe co s pravidly NAT? Dnes tam je maskaráda pro WAN jako out interface (a další
samozřejmě). Jak s tou novou maskarádou? Jde o to aby byla PS4 vidět venku jako nová IP a ne podle té staré.