Obecně o VDSL modemech
- Upraveno
pcwifi Terminátor sám o sobě jede líp než cokoli jiného. Ty rychlosti jsou bez bondingu předpokládám. Na cca. 1600m mi jede starý Comtrend 23/1. Taky stará ústředna, je to dost blbě postavené - na jednom konci vsi roztahané podél silnice ústředna, na druhém konci už jenom ADSL. Bonding prý není možný. Nevím jaká mají v CETINu kritéria pro výstavbu rDSLAMů, ale pro dvacet baráků ho asi stavět nebudou... I když je pravda že jsem ho viděl i u tří baráků v lesích kde v okruhu několika km nic jiného nebylo - asi tam má chalupu nějaký papaláš...
- Upraveno
jpg Já ti nevím, ale minimálně jedna (co jsem zjišťoval) z přípojek co mám na RSU neumí ani G.INP, ani vectoring... Nepopírám že na RSU nejsou nové DSLAMy, zvlášť u přípojek 250 mbps určitě jsou. Ale to nevylučuje že někde nejsou v provozu ještě ty starší. Ten chybějící vectoring je sakra znát na delších přípojkách.
zajdee To je nějaká speciální low cost nabídka od O2 nebo to je běžné, že nedávají automaticky veřejnou IP adresu?
- Upraveno
radek_kovacik O2 nedává v4 veřejku už snad 10 let. Ještě k tomu se ta veřejka za kterou je člověk NATovaný mění i mezi úplně rozdílnými rozsahy. A na v6 dávají jenom /64 což je taky dost k ničemu... Naštěstí je operátorů v CETIN síti dost takže není problém najít nabídky kde je v ceně IPv4 veřejka i /56 v6. Např. TMO, Metronet...
jcltm Teda, to hledím. Já měl tak nějak automaticky za to, že velká trojka hlavních operátorů se k tomu staví +- stejně a že NATovaná síť je hlavně používaná u WiFi poskytovatelů a to ještě spíše u těch malých. Od O2 bych to tedy nečekal...
- Upraveno
radek_kovacik bezne a kdyz ji chces tak si ji tvrde zaplat..... :-)